Gastronomia, un punct de întâlnire între România și Franța

135
Gastronomia, un punct de întâlnire între România și Franța - gastronomia00-1443121002.jpg

Articole de la același autor

Gastronomia este un punct de întâlnire între România și Franța, a declarat ambasadorul Francois Saint-Paul, joi, în cadrul unei conferințe care a marcat deschiderea ''Fete de la Gastronomie'', eveniment care pune în valoare arta culinară franceză și care se desfășoară în Capitală până pe 28 septembrie. "Țările noastre sunt legate de o istorie comună, de arte și se pregătesc împreună pentru un viitor comun în Europa. Gastronomia e un punct de întâlnire", a spus ambasadorul Franței la București. În opinia acestuia, gastronomia "nu este un privilegiu, ci este arta de a trăi". Francois Saint-Paul a arătat că în Franța arta culinară joacă un rol important în economie, cu o cifră de afaceri de 200 de miliarde de euro pe an și un milion de locuri de muncă oferite, potrivit Agerpres. 


La conferință au mai participat Olivier Cadic, senator pentru francezii din străinătate, Adriana Record, director executiv Camera Franceză de Comerț și Industrie în România, și chef Simone Zanoni de la restaurantul Gordon Ramsay au Trianon de la Versailles, cotat cu două stele Michelin. Zanoni, invitat special al ''Fete de la Gastronomie'' la București, a povestit cum a învățat să gătească de la bunica sa, când era copil, și cum a atins performanțe în cariera sa sub îndrumarea celebrului Gordon Ramsay. "În câțiva ani, în România se vor dezvolta mai multe restaurante, va veni și Ghidul gastronomic Michelin, vor fi din ce în ce mai multe restaurante bune. E nevoie de timp, e adevărat, dar cred că va fi o evoluție. (...) Cred că vor veni mai mulți chefi din străinătate aici și cred că pe lângă ei se vor dezvolta și alți chefi", a spus el, adăugând că prin intermediul gastronomiei o persoană poate evolua profesional și poate ajunge să călătorească în jurul lumii.


Chef Zanoni va pregăti joi și vineri seara două dineuri speciale, într-un hotel din centrul Capitalei. Debutul ''Fete de la Gastronomie'' a fost marcat și de un dejun bufet la Reședința ambasadorului Franței, pregătit de Andrei Tămaș, meniul reprezentând o fuziune de bucătărie franceză și românească. Pe masă s-au aflat produse inedite precum sarmale cu fructe de mare, hamsii în tempura, spumă de fasole cu ceapă caramelizată și una dintre cele mai neașteptate combinații — colivă și cremă de zahăr ars.
Cu ocazia ''Fete de la Gastronomie'', va fi prezent în România John Euvrard, care timp de 15 ani a fost prim somelier al lui Paul Bocuse și în 2007 a fost ales Somelierul Anului în Franța. În perioada 25 — 28 septembrie, 31 de restaurante, hoteluri, wine bars, patiserii, hypermarketuri și o librărie sărbătoresc gastronomia prin brunch-uri franțuzești, degustări de vin, ateliere de oenologie, oferte la produsele franțuzești în lanțurile de retail, meniuri personalizate în restaurante.


Institutul Francez din România își va deschide porțile duminică și va propune activități interactive pentru copii și degustări de produse cu specific franțuzesc. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Septembrie 2015
Stire din Sănătate : Mii de persoane cu HIV, în România
Pagina a fost generata in 0.7699 secunde