GALERIE FOTO / Școala nr. 29 „Mihai Viteazul” a îmbrăcat haine de sărbătoare

1223

Articole de la același autor

Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” este la ceas aniversar. Anul acesta, a sărbătorit Ziua Şcolii respectând condițiile contextului pandemic pe care îl traversăm, prin diferite activități care să marcheze cei 53 de ani de la înființarea ei: organizarea unei expoziții cu lucrările realizate în atelierele de creaţie ale claselor, postere aniversare, expunere de fotografii care au imortalizat activități diverse, școlare și extrașcolare, ateliere de lectură și de creație, joc de rol, redactare de felicitări, picturi, colaje, machete. Pe lângă acestea, a fost organizat concursul de cultură generală „Quiz29@mihai viteazul”, competiții sportive, donații, toate asezonate cu multe baloane colorate.



„Prezentă în peisajul constănţean de 53 de ani, unitatea noastră s-a remarcat în mod constant prin modul în care a contribuit la instruirea şi educarea tinerilor şi creşterea prestigiului şcolii româneşti, prin generaţiile de elevi care şi-au desăvârşit aici personalitatea, prin corpul profesoral de o înaltă ţinută morală şi profesională. În şcoala noastră, îşi desfăşoară activitatea, în prezent, 1.043 de elevi şi peste 50 de cadre didactice. De-a lungul timpului, elevii noştri au obţinut rezultate excepţionale la toate competiţiile şcolare la care au participat, câştigând premii şi medalii prestigioase la olimpiade, concursuri şi activităţi extracurriculare. An de an, ne situăm în primele cinci la nivel judeţean, fiind o şcoală deschisă şi oferind şanse egale tuturor elevilor, nu numai celor care ating performanţe. Şcoala nr. 29 a fost recunoscută dintotdeauna pentru tradiţia în studiul limbii germane, dar de opt ani am devenit şcoală «Pasch», un proiect româno-german organizat de KMK (Ministerul Culturii din Germania). Proiectul se derulează în şcoala noastră din anul 2013 şi facilitează susţinerea în şcoală a unui examen DSD - Auf dem Weg zum DSD, respectiv Deutsches Sprachdiplom I - cu certificare pe plan internaţional a competenţelor lingvistice. În plus, elevii au şansa de a studia limba germană şi cu profesori nativi, dar şi de a intra în contact cu voluntari, vorbitori nativi de limba germană”, ne-a declarat directorul unităţii de învăţământ, Carmen Guguş. 




O activitate care i-a încântat pe elevi a fost jocul de rol „Profesor pentru o zi!”. Astfel, dacă orice cadru didactic poate deveni, uneori, copil printre elevi,  și cei mici pot deveni cadre didactice pentru o zi. Aceasta a fost ideea.




Aşadar, cu zâmbetul pe buze, dar și cu multe emoții, înarmați cu marker, burete, cu hartă sau pregătiți să le prezinte informațiile cu ajutorul videoproiectorului, școlarii de 10-11 ani au devenit învățători în toată regula. Ei au fost mândri să stea în fața clasei, să explice sau să le adreseze întrebări colegilor lor. 




„Evenimentul are ca scop cunoaşterea și conştientizarea rolului şcolii şi al educaţiei în dezvoltarea tinerilor, promovarea şcolii ca fiind locul în care învǎţǎm sǎ ÎNVǍŢǍM, sǎ trǎim, sǎ ne iubim şi să ne respectăm semenii, popularizarea în rândul comunitǎţii locale a aptitudinilor, a abilitǎţilor dobândite de elevi în şcoalǎ, a rezultatelor acestora, omagierea personalitǎţii lui Mihai Viteazul”, a declarat directorul instituţiei de învăţământ, prof. Carmen Guguș.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6431 secunde