Gala laureaților Festivalului REMEMBER

263
Gala laureaților Festivalului REMEMBER - mihaitraistariu-1355504193.jpg
Palatul Copiilor din Constanța a găzduit, vineri și sâmbătă, primele două zile de concurs ale Festivalului internațional de interpretare muzică ușoară pentru copii și tine-ret "REMEMBER", ediția a VIII-a.


Festivalul se desfășoară pe patru categorii de vârstă, după cum urmează: la categoria I - soliști vocali cu vârste cuprinse între 8 și 9 ani, s-au înscris nouă concurenți; categoria II - soliști vocali cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani, tot nouă concurenți; categoria III - soliști vo-cali cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani, opt concurenți; categoria IV - soliști vocali cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, 10 concurenți. Din țara vecină Bulgaria au sosit două concurente și cinci soliști de muzică folk.

Festivalul este organizat de Inspectoratul Școlar Județean Constanța și este inclus în calendarul activităților educative naționale 2012, aprobat de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Spor-tului. El își propune, de la an la an, descoperirea și promovarea de tinere talente, punerea în valoare a repertoriului de muzică ușoară românească și internațională.

Juriul festivalului este compus din personalități ale muzicii ușoare, membri ai Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor, redactori radio-tv, personalități culturale, specialiști în domeniu din țară și de peste hotare și reprezentanți ai sponsorilor sau partenerilor. Președintele juriului este interpretul Mihai Trăistariu, personalitate a muzicii ușoare românești.

Prof. Dorina Ivanciu, inspector școlar de specialitate arte, consi-deră că prin astfel de competiții se promovează valorilor autentice în rândul copiilor și elevilor din sistemul de învățământ, al tinerilor care iubesc muzica ușoară și doresc să îmbrățișeze o carieră artistică de viitori interpreți.

De asemenea, este promovată interpretarea LIVE de către toți concurenții și promovarea educației pentru dezvoltare artistică perso-nală a concurenților.

Duminică, 16 decembrie, de la ora 13, la Casa de Cultură a Sindi-catelor din Constanța sunt programate Festivitatea de premiere și Gala laureaților, ocazie cu care vor susține recitaluri Mihai Trăistariu, Andreea Olariu și Alexia & Big Boys.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2204 secunde