„Gaiţele” se întorc pe scena Teatrului de Stat

250
„Gaiţele” se întorc pe scena Teatrului de Stat - gaitele1-1625165496.jpg

Articole de la același autor

Nu-i aşa că vă era dor de „Gaiţele” lui Alexandru Kiriţescu? Ei, bine, săptămâna aceasta, mai exact sâmbătă, 3 iulie, de la ora 19.00, ele revin pe scena Teatrului de Stat Constanţa. Spectacolul este regizat de Lucian Iancu, pe o scenografie semnată de Lăcrămioara Dumitraşcu şi coregrafia Raimondei Potlog. Din distribuţie fac parte: Dana Dumitrescu, Maria Lupu, Cristina Oprean, Lana Moscaliuc, Andu Axente, Mirela Pană, Luiza Martinescu, Laura Iordan Adrian, Adrian Dumitrescu, Remus Archip, Liliana Cazan, Vali Neaţă.

Reprezentanţii TSC spun că publicul va asista la o piesă tristă, dar la care, totuşi, se râde mult. Montarea, care datează din 2012, este apreciată de publicul constănţean.

„Este una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească, în care autorul satirizează, cu un umor excepţional, lăcomia, cinismul şi dezumanizarea burgheziei de la începutul secolului XX. Se râde mult la acest spectacol, dar spectatorii rămân şi cu un gust amar. Peripeţiile amoroase din clanului Dudulenilor, replicile savuroase şi bârfele suculente scot în evidenţă, într-un mod paradoxal, destinele tragice ale unora dintre personaje”, au precizat aceştia. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6174 secunde