Fondatorul presei moderne dobrogene, omagiat la Constanța

165
Fondatorul presei moderne dobrogene, omagiat la Constanța - fondatorulpresei-1574579998.jpg

Articole de la același autor

Comunitatea Elenă Elpis îl omagiază, în acest sfârșit de săptămână, pe Constantin N. Sarry, fondatorul presei moderne dobrogene. Astfel, sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 10.00, la Cimitirul Central din Constanța, va avea loc o slujbă de pomenire a lui Constantin N. Sarry, născut în același an în care Dobrogea se întorcea la patria mamă - 1878. 


Cunoscut drept unul dintre ctitorii presei dobrogene, Constantin N. Sarry a luptat pentru o presă independentă, dedicată culturii și literaturii, închinând tot ceea ce a scris Dobrogei și dobrogenilor în cei peste 40 de ani de presă, Dobrogea Juna fiind publicația sa de suflet. 


Cu acest prilej, se va ține un moment de reculegere în memoria acestui spirit încă viu al presei dobrogene. Slujba de pomenire va fi ținută de preotul Arhim. Andrei Tudor, Starețul Mănăstirii Dervent. 


De asemenea, de la ora 13.00, la Biserica Greacă "Schimbarea la Față" (Metamorphosis), se va oficia un Te Deum, pe scările bisericii, ținut de Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie și un sobor de preoți. 


"La slujbă vor participa Garda de Onoare și fanfara RAJA, «Muzica Apelor», moment ce va recrea istoria din anul 1878, fiind imortalizat printr-o fotografie ce va sta mărturie alături de cea făcută în același loc, în 1878", explică Anton Antoniadis, președintele Comunității Elene Elpis Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5448 secunde