Focar de COVID-19, la Liceul Murfatlar. Din ce în ce mai mulţi elevi din judeţ infectaţi

509
Focar de COVID-19, la Liceul Murfatlar. Din ce în ce mai mulţi elevi din judeţ infectaţi - fotofondfocarliceulmurfatlar1-1601489127.jpg

Articole de la același autor

Din ce în ce mai mulţi elevi sunt depistaţi pozitivi în unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa. Mai multe unităţi de învăţământ, inclusiv din municipiul Constanţa, au fost nevoite să suspende cursurile faţă în faţă şi să treacă la şcoală online, timp de două săptămâni, până se sting focarele de COVID-19.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa a votat, marţi, 29 septembrie, modificarea scenariilor de funcţionare în 16 unităţi de învăţământ din judeţ. Este vorba de situaţii în care s-au înregistrat cazuri de infecţie cu noul coronavirus în rândul elevilor, dar şi în rândul cadrelor didactice. Astfel, până pe 12 octombrie, Şcoala Gimnazială nr. 37 din Constanţa a trecut din scenariul al doilea, în scenariul al treilea, cu cursuri exclusiv online, după ce trei cadre didactice şi un elev au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Tot la Constanţa, la Liceul „Decebal”, toţi elevii dintr-o clasă a noua vor face şcoală numai online, timp de două săptâmâni, după ce un coleg de-al lor a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Un focar de COVID-19 a fost descoperit, însă, la Liceul Teoretic Murfatlar, acolo unde, săptămâna aceasta, au fost confirmate cinci cazuri de COVID-19 în rândul elevilor. Alţi doi elevi sunt infectaţi cu noul coronavirus la Şcoala Gimnazială „Gala Galaction” din Mangalia, la o clasă întâi, respectiv la Şcoala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian, la o clasă a VI-a.

De asemenea, membrii CJSU au aprobat trecerea scenariul întâi, în scenariul al doilea, cu cursuri hibrid, până pe data de 12 octombrie, în cazul următoarelor: Școala Gimnazială nr. 1 Fântânele, Grădinița cu Program Normal Fântânele, Școala Gimnazială nr. 1 Limanu, Școala Gimnazială nr. 2 2 Mai, Grădinița cu Program Normal Limanu și Grădinița cu Program Normal „Frații Grimm” 2 Mai. Măsura a fost luată ca urmare a ratei incidenței cumulate între 1 - 3 de cazuri la mia de locuitori, conform regulilor impuse de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.



S-a redeschis Liceul „Ovidius”


Există însă şi veşti bune. Ieri, elevii Liceului Teoretic „Ovidius” din Constanţa au venit pentru prima dată la şcoală, în acest an şcolar, după ce au fost nevoiţi să stea acasă, la cursuri online, timp de două săptămâni, în urma confirmării de cazuri COVID-19, în rândul mai multor cadre didactice. Alte trei unități de învățământ – Grădinița cu Program Normal și Prelungit „Colibri” Constanța (grupa mare), Școala Gimnazială nr. 1 Cuza Vodă și Grădinița cu Program Normal Cuza Vodă – au trecut, începând de ieri, din scenariul 3, în scenariul 1, motivul fiind expirarea perioadei în care scenariul 3 a fost activat în CJSU.

Totodată, Școala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu” Constanța va trece din scenariul 2, în scenariul 1, după ce au fost asigurate condițiile de învățământ „față în față”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4168 secunde