FITIC aduce spectacolul "Dineu cu proști" din nou la Constanța

576

Articole de la același autor

Timp de o săptămână, mai exact în intervalul 2-9 septembrie, constănțenii se vor putea relaxa, seară de seară, mergând la o serie de spectacole organizate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Independent Constanța (FITIC).

Evenimentul este organizat în premieră absolută în județul nostru, spectacolele începând de la ora 12.00 și vor ține până spre miezul nopții. Locul de desfășurare al acestora este Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

"Dacă la vechii greci, teatrul era cea mai importantă preocupare liberă a Cetății, devenind încetul cu încetul instituție la presiunea publică, în contemporaneitate, teatrul independent reface drumul în sens invers, părăsind zona instituționalizată și exprimându-se liber, în orice spațiu, în orice timp și în fața oricărui tip de spectator. Noul actor independent este curajos, puternic, își stăpânește bine meseria, nu poate fi cumpărat, căci se exprimă liber și place mult publicului. Cu astfel de actori, revoluția culturală începută, anul trecut, la Constanța continuă și scrie istorie. Dacă în 2016, Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța a închis marile bulevarde și a scos mii de oameni în stradă, pentru 2017 nu vă spunem decât că avem un program generos, care va satisface toate gusturile", au declarat organizatorii, reprezentanții Asociației Culturale "Teatrelia".

Ca urmare, tinerii studenți și actori vor avea propria lor secțiune, care se va încheia cu o gală de premiere, iar tinerii dramaturgi vor fi și ei prezentați publicului și își vor vedea piesele montate în următoarea ediție a FITIC.

De asemenea, pentru amatori și profesioniști sau simpli doritori, organizatorii au pregătit și ateliere de creație și explicare a sensibilului mecanism ce o întovărășește: "Romanul scriiturii. Fenomenologie și semiotică" - Workshop de dramaturgie, "Munca actorului cu sine însuși" - Workshop Arta Actorului și "Arhitectura corporală" - Workshop Teatru-dans.

v v v

În aceeași perioadă, va avea loc și o conferință de specialitate, care va încerca să clarifice sensibila zonă, intens comparabilă în ultima perioadă, a dialogului sau conflictului dintre teatrul de stat și teatrul independent: "Spațiul și timpul teatrului. Bugetar vs. Independent".

Așadar, sâmbătă, 2 septembrie, începând cu ora 13.00, constănțenii vor putea viziona renumita piesă "Dineu cu proști", din distribuția căreia fac parte Horațiu Mălaele, Ion Caramitru, Medeea Marinescu/Aylin Cadîr, Alexandru Bindea, Costina Cheyrouze/Teodora Mareș, Dorin Andone/Tomi Cristin, Alexandru Georgescu. Spectacolul va începe la ora 20.30.

Duminică, 3 septembrie, spectatorii au ocazia să vadă "De ce fierbe copilul în mămăligă", apoi "Buzunarul cu pâine", "Romanul scriiturii. Fenomenologie și semiotică" etc. Seara se va încheia cu piesa "Doi pe o bancă", spectacol în care vor evolua Florin Zamfirescu și Tania Filip.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4578 secunde