Filmmic - argument pentru educație. Încep înscrierile la festivalul de scurtmetraj pentru liceeni

250
Filmmic - argument pentru educație. Încep înscrierile la festivalul de scurtmetraj pentru liceeni - filmmic-1572383824.jpg

Articole de la același autor

Liceul Teoretic "Traian" Constanța, inițiatorul și organizatorul Festivalului Național de Scurtmetraj pentru Liceeni "Filmmic", lansează a 13-a invitație elevilor atrași de arta cinematografică. Tema din acest an a festivalului este "Emoții". 


"Mergem prin viață conduși de emoții și, dacă vrem să ne trăim viața la adevăratul nostru potențial, este necesar să facem în așa fel încât emoțiile să acționeze în favoarea noastră. Este exclus să fugim de ele, nu le putem nega și nici nu le putem comanda. Să ai controlul emoțiilor tale înseamnă că este în puterea ta să abordezi orice situație în mod rațional", explică directorul Liceului "Traian", prof. Gabriela Costea. 


Lăsând la latitudinea elevilor o multitudine de opțiuni privind subiectul filmului, organizatorii doresc să valorifice creativitatea acestora și să scoată la iveală partea lucrativă, sensibilă și dornică de motivare a elevilor, iar filmele create de aceștia să devină un real material didactic,  o modalitate prin care se pot forma atitudini individuale corecte. 
Elevii care doresc să participe trebuie să se organizeze în echipe de cel mult cinci elevi, coordonați de un profesor. Durata scurtmetrajului va fi de maximum 8 minute. De asemenea, secțiunea fotografie se regăsește pentru al treilea an în concurs. Data limită de trimitere a producțiilor este 19 aprilie 2020. 


Evaluarea lucrărilor va fi făcută de un juriu format din specialiști în domeniu, toate echipele înscrise vor primi diplome de participare, iar finalistele vor fi prezente în luna mai 2020 la "Filmmic Fest", când vor fi vizionate filmele câștigătoare și vor fi decernate premiile. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5204 secunde