Filme românești, proiectate la Festivalul Internațional de la Lisabona

407
Filme românești, proiectate  la Festivalul Internațional  de la Lisabona - 2697ab0dea4393672199f707a8ae9d42-1336060584.jpg
La cea de-a noua ediție a Festivalului Internațional de Film IndieLisboa, care se desfășoară între 4 și 6 mai, cinematografia românească va fi reprezentată de două producții: scurtmetrajul "Chefu’", de Adrian Sitaru, a fost selecționat pentru secțiunea Cinema Emergent, iar lungmetrajul "Toată lumea din familia noastră", de Radu Jude, concurează în Competiția internațională de lungmetraje.

La invitația organizatorilor festiva-lului IndieLisboa 2012 și cu susținere din partea ICR Lisabona, la actuala ediție vor fi prezenți actorul Gabriel Spahiu (membru în juriul internațional de scurt metraje), producă-toarea Ada Solomon (Toată lumea din familia noastră) și jurnalistul Andrei Rus (Revista Film Menu).

"Toată lumea din familia noastră" este proiectat chiar astăzi, la Lisabona. Lungmetrajul tratează cu umor povestea tristă a unui tată și a fiicei lui, care vor să petreacă împreună o vacanță ca-n rai, dar sunt prinși în iadul relațiilor de familie de pe pământ. Filmul îi are în rolurile principale pe Șerban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sîrbu și Gabriel Spahiu, cu participarea extraordinară a artiștilor Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu și Alexandru Arșinel. Scenariul este semnat de Radu Jude și Corina Sabău, autoarea romanului "Bloc 29, apartamentul 1".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3047 secunde