"File de toamnă", o super-activitate la Școala nr. 1 Poarta Albă

594
Elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Poarta Albă au sărbătorit, la sfârșitul săptămânii trecute, bogățiile toamnei, printr-un proiect devenit tradiție, numit "File de toamnă" și ajuns deja la a patra ediție.


Activitățile au fost menite să antreneze elevii în funcție de preferințe, aptitudini și chiar interese, prin limbajul universal al artei: muzică, dans, creație plastică, creație literară. "File de toamnă" este un eveniment pentru pitici, părinți și cadrele didactice.

De la activitate, n-a lipsit nici primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, care a ținut să precizeze importanța acestui eveniment pentru școlari.

"Este un eveniment cu tradiție, în care sunt implicați atât părinții, cât și copiii și cadrele didactice. Această acțiune va rămâne a școlii și a copiilor de aici, pentru că, prin aceasta, ei devin antreprenori și învață, de mici, ce este responsabilitatea", a afirmat primarul Delicoti.

De asemenea, directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 din Poarta Albă, Florentina Mangri, a subliniat: "Exprimarea liberă, neîngrădită, îi dă elevului posibilități nelimitate de afirmare într-un domeniu pe care-l stăpânește mai bine. Ființa umană dispune de multiple veleități de exprimare. De noi, dascălii, ține să-i descoperim și să-i ajutăm să se afirme".

Elevii au participat la "Sarabanda toamnei", activitate care a constat într-o expoziție cu figurine sculptate în legume și fructe și, de asemenea, o expoziție cu vânzare a unor produse de toamnă, realizate de părinți. De la zarzavaturi și bulion, la dulcețuri, compoturi și prăjituri, părinții au muncit pe brânci preț de câteva zile pentru a-și ajuta copilașii în această activitate plină de bucurie și emoție. Fiecare participant și-a ales cu grijă produsele cumpărate, varietatea fiind cuvântul cheie.

Întrebați ce vor face cu banii primiți, copiii au răspuns, cu emoție, că își doresc jucării, rechizite, dar și "să o ajute pe mami".

"Cei mici sunt extrem de fericiți în fiecare an. Este o oportunitate de a se afirma și de a învăța rostul banilor, dar și să aprecieze bunătățile făcute de părinți. De asemenea, este o activitate menită să îi unească pe cei mici de părinții lor, dar și de noi, dascălii", a precizat Laura Farcaș, învățător primar.

După expoziția cu vânzare, cei mici au fugit în clase, unde au așteptat, cuminți, desfășurarea concursului de decorare a claselor, denumit "Clasa mea e o filă a toamnei".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 05 Aprilie 2011
Stire din Politică-Administrație : "Nu plec la alt partid!"
Pagina a fost generata in 1.5052 secunde