"Fii vocea mea!", proiect Erasmus la Colegiul "Mihai Eminescu"

425

Articole de la același autor

Anul școlar 2019 - 2020 debutează cu un nou program Erasmus, la Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Constanța. este vorba despre proiectul "Be my Voice!" ("Fii vocea mea!"), care se va derula până la finele lunii august 2021.
Liceul constănțean are ca parteneri în proiect mai multe unități de învățământ din Turcia - Balikesir, Ankara Pursaklar Fen Lisesi - Ankara,  2nd Junior High School of Ptolemaida - Grecia,  Ventspils 4.vidusskola, Ventspils - Letonia. "Obiectivul principal al acestui proiect este promovarea multilingvismului și promovarea culturilor și limbilor europene. Școlile participante sunt încurajate să folosească tehnica dublajului în predarea limbilor străine, metodă ce permite îmbunătățirea abilităților de scris, citit, vorbit, ascultat în limba engleză, limba franceză, limba germană, dar și în cazul unor limbi mai puțin utilizate în Europa. Astfel, studiul limbilor străine este îmbinat cu tehnicile informaționale, tehnici cinematografice, dublare și subtitrare", explică prof. Claudia Portase, responsabilul comisiei pentru proiecte educaționale al Colegiului Național "Mihai Eminescu" Constanța.


Rezultatele proiectului vor consta într-o colecție de filme create și dublate de elevi, un manual despre utilizarea practică a acestei metode în practica pedagogică, site web al proiectului, o revistă online. Vor fi implicați 50 de elevi, 12 profesori, părinți, comunitatea locală.


Proiectul face parte din Acțiunea-Cheie 2 (KA229) - parteneriate strategice de schimb interșcolar, pentru susținerea schimbului de bune practici și este cofinanțat de Comisia Europeană prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale cu suma de 22.119 euro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.229 secunde