"Fii tu! Fii Original!". Elevii constănțeni, învățați să se ferească de traficul ilicit de mărfuri

266

Articole recomandate

Tinerii din ziua de azi sunt din ce în ce mai tentați de hainele de firmă și ajung de multe ori să fie păcăliți cu tot felul de falsuri. Tocmai pentru a preveni aceste cazuri, reprezentanții Asociației pentru Combaterea Traficului Ilicit Viitorul (ACTIV) le-au vorbit, zilele trecute, mai multor liceeni din Constanța despre traficul ilicit de mărfuri.
Evenimentul s-a derulat în cadrul campaniei educaționale "Fii tu! Fii Original!" și a fost organizat cu sprijinul Prefecturii Constanța în incinta Palatului Administrativ, beneficiind de participarea reprezentanților Poliției de Frontieră Române, ai Direcției Generale a Vămilor și ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.


Scopul campaniei este acela de a reduce acceptabilitatea socială a unor fenomene extrem de grave, precum contrabanda și traficul cu produse contrafăcute. Prezentările s-au axat în general pe aspecte practice: modalități de recunoaștere a produselor contrafăcute și pericolele la care se expun consumatorii prin folosirea acestora, cazuri spectaculoase din activitatea Poliției de Frontieră și a Direcției Generale a Vămilor, sfaturi utile din partea reprezentanților ANPC și concursuri având ca temă identificarea produselor originale de cele care le imită. 


"Suntem bucuroși că am avut ocazia de a transmite mesajul campaniei noastre și tinerilor din Constanța. Suntem deosebit încântați de interacțiunea cu ei: au fost foarte interesați, au răspuns la toate întrebările pe care le-am adresat. Pe cei care au participat cu entuziasm la concursurile noastre i-am încurajat, oferindu-le titlul de Ambasador ACTIV, pentru a transmite informațiile dobândite prin intermediul campaniei noastre în familie și în grupurile lor de prieteni. Le mulțumim reprezentanților Direcției Generale a Vămilor, Poliției de Frontieră și Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, pentru sprijin și implicare", a declarat Daniel Mărăcineanu, Director General al Asociației ACTIV.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1377 secunde