Festivalul "Tinere Speranțe" - muzica românească, promovată la Medgidia

171
Festivalul

Articole recomandate

În zilele de 21 și 22 mai, la Medgidia, este programată cea de-a V-a ediție a Festivalului de Muzică Ușoară și Populară "Tinere Speranțe", organizat de Primăria municipiului, prin Serviciul Cultură. Devenit o tradiție la Medgidia, festivalul reunește cei mai talentați interpreți din regiune și chiar din țară.

Organizat, ca în fiecare an, pentru promovarea tinerilor și a copiilor talentați din țară, evenimentul este destinat interpreților cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani. Concursul de interpretare a fost conceput pe două secțiuni: muzică ușoară, categoriile 6-8 ani, 9-11 ani, 12-14 ani și 15-18 ani, dar și muzică populară, pe aceleași categorii de vârstă.

La categoriile de vârstă 6-8 ani și 9-11 ani vor fi prezentate numai melodii românești, la categoriile 12-14 ani și 15-18 ani în secțiunea "muzică ușoară" piesa interpretată poate fi atât din repertoriul național, cât și internațional adecvate vârstei, iar în secțiunea "muzică populară" la categoriile de vârstă 12-14 ani și 15-18 ani, candidații vor interpreta obligatoriu și o piesă fără acompaniament (doină sau baladă). Piesele pot face parte din repertoriul oricărei zone geografice ale țării.

La ediția de anul acesta a festivalului nu vor mai avea drept de participare interpreții care au câștigat anul trecut marele trofeu.

Juriul festivalului va fi format din personalități ale muzicii ușoare și populare românești și va avea în vedere: calitățile vocal-interpretative; prezența scenică; autenticitatea costumelor populare; valoarea și dificultatea repertoriului; originalitatea interpretării; repertoriul adecvat vârstei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4533 secunde