Concursul Internațional de Balet

"Festivalul Tânărului Dansator - Mangalia România 2012", la cea de-a V-a ediție

Luni, 23 Iulie 2012, 16:10
389
Deschiderea oficiala a Concursului Internațional de Balet "Festivalul Tânărului Dansator - Mangalia România 2012" are loc astăzi, la Casa de Cultură a Municipiului Mangalia, de la ora 18.30.

Anul acesta s-au înscris aproximativ 80 de participanți, printre care și profesioniști, de la Liceul de Coregrafie "Floria Capsali"- București, Secția Coregrafie a Colegiului de Arte "Octav Băncilă"- Iași, Secția Coregrafie a Colegiului de Arte "Regina Maria"- Constanța și mulți alții.

Concursul de va desfășura zilnic, în perioada 24 - 29 iulie, începând cu orele 20.30, la Casa de Cultură a Municipiului Mangalia.

Programul va fi deschis de un grup de concurenți de la Liceul de Coregrafie "Floria Capsali"- București, cu un divertisment coregrafic clasic și de caracter pe muzica lui Giacomo Mayerbeer și a Adolphei Adam, adaptările coregrafice ale programului aparținând profesoarei Rose-Marie Stocec Bot și lui Cristian Mândriș, dar și a Cristinei Todi-Iuriciuc.

La ediția de anul trecut, Casa de Cultură a Municipiului Mangalia a devenit neîncăpătoare. Au fost prezenți de la tinerii concurenți ai festivalului, reprezentanți ai autorităților locale din municipiul Mangalia, turiști dar și locuitori ai orașului iubitori de artă. Prezența atâtor tineri talentați s-a dovedit a fi un succes, municipiul Mangalia fiind o rampă de lansare pentru cei care pornesc pe această cale a dansului. 

Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 1.0358 secunde