Festivalul online "Music is life", la final

160

Articole de la același autor

Festivalul Național de Interpretare "Music is life", cu secțiuni de voce și pian, s-a desfășurat, de curând, în mediul online. Ca și ediția din toamnă, și aceasta a fost coordonată de profesoara de canto Mirela Paraleu și de profesoara de pian Alexandra Mărculescu.

Din cauza pandemiei de coronavirus, concursul nu a mai putut fi organizat avându-i pe concurenți față în față, ci prin transmiterea unor înregistrări live ale prestațiilor muzicale. La final, cei mai buni dintre ei au primit premii în bani sau vouchere din partea sponsorilor. De asemenea, toți concurenții au primit diplome de participare.

Potrivit prof. Mirela Paraleu, concursul a avut loc cu scopul de a le oferi participanților posibilitatea de a rămâne creativi. În același timp, acestora li s-a dat șansa să fie angrenați în competiție, deosebit de importantă pentru dezvoltarea lor artistică.

"Dorim să fim alături de copiii talentați și în această perioadă și să îi ținem activi. Ediția specială online a festivalului a fost creată în ideea de a deschide copiilor și tinerilor posibilitatea de a rămâne creativi și motivați. Astfel, profesorii, prin experiența lor artistică și pedagogică, au conceput această ediție specială online a festivalului", au declarat organizatorii.

Mirabela ȘERBĂNESCU

Cursuri online de limba engleză pentru copii

Copiii și adolescenții din Constanța pot participa, în perioada 1-17 iulie, la cursuri online de limba engleză. Acesta sunt organizate de York Rose Language School și sunt repartizate pe grupuri de vârstă. Astfel, pentru categoria de vârstă 10-12 ani, copiii vor face o incursiune în lumea poveștilor, într-o manieră interactivă, care va facilita dezvoltarea creativității lor și mai ales a vocabularului său în limba engleză.

Se va pune accent pe pronunție, intonație, interpretarea poveștii, redarea atmosferei acesteia și cum se intră în pielea personajului. Pentru ca povestea să prindă cât mai bine, vor fi folosite elemente de artă teatrală, pentru a ajuta copiii să fie expresivi în exprimare, făcându-i să treacă prin filtrul propriilor emoții replicile și aventurile incitante și pline de suspans.

Adolescenții cu vârsta cuprinsă între 13 și 18 ani vor exersa discursurile publice, cu ajutorul prezentărilor TED Talks, iar cei mai mici, de 8 - 10 ani, vor învăța să se joace și să comunice în limba engleză, cu ajutorul unor joculețe online interactive, benzi desenate, povești cu joc de rol și multe concursuri și proiecte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8268 secunde