Festivalul Medieval al Cetății Râșnov

423
Festivalul Medieval al Cetății Râșnov - festival-1340379035.jpg
A doua ediție a Festivalului Medieval al Cetății Râșnov și a celebrării Sf. Ioan Botezătorul, patronul spiritual al Ordinului Cavalerilor de Malta, are loc pe Valea Cetății și în Cetatea Râșnov, în perioada 22-24 iunie.

Prinți și domnițe, defilarea cavalerilor, tabăra medievală, turnirul și bucatele tradiționale vor readuce, pentru două zile, atmosfera medievală în cetate.

Sâmbătă, începând cu ora 13,00, cavalerii vor organiza o paradă pe străzile orașului, după care vor merge în cetate, iar atmosfera plină de mister a acesteia va fi completată de muzica a doi menestrei și de expoziția de scuturi și arme medievale pe terasa acoperită din incinta cetății.

După vizita din cetate, toți cei prezenți vor reveni în tabăra medievală, pentru activitățile care au loc acolo.

Un moment important va fi șahul cu reguli medievale, cu diverse sortimente de bere care vor înlocui piesele de șah. Seara de sâmbătă va fi dedicată unui banchet, în care participanții se vor bucura de diferite preparate cum ar fi berbecuțul la proțap, micii medievali, papara de porc.

Momentul culminant va fi împărțirea răvașului domniței, niște mici prăjituri dintre care două au ascunse o bucată de migdală însemnată, care va desemna regele și regina banchetului. Ospățul va fi încununat de muzica medievală.

Tabăra rămâne duminică deschisă publicului cu activitățile și atmosferă specifică. Cavalerii de Malta se vor afla la slujba religioasă închinată zilei Sf. Ioan Botezătorul la biserica veche din Râșnov, după care vor face o vizită la Castelul Bran, apoi se vor întoarce la Râșnov pentru închiderea festivalului.

Festivalul este organizat de Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta, cu sprijinul Primăriei Râșnov.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1785 secunde