Festivalul "Mamaia Copiilor" 2012, sărbătoarea celor mai bune glasuri

1146
3
Festivalul
S-au adunat cele mai bune glasuri. Este opinia unanimă a juriului celei de-a XII-a ediții a Festivalului Național de Creație și Interpretare "Mamaia Copiilor" 2012 după prima seară de concurs.

Deschiderea a aparținut grupului "Sunetul Muzicii", director Cristina Manoliu Săvulescu, care a oferit un moment dedicat celebrului compozitor Laurențiu Profeta, premiat la numeroase festivaluri și care și-a închinat viața muzicii.

Apoi, rând pe rând, cei 32 de concurenți programați în debut de festival au umplut scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Con-stanța de culoare și bucuria de a cânta.

Prezentatorii de anul acesta ai festivalului sunt adolescenți consacrați la festivaluri anterioare, profesioniști ai "vorbelor de… introducere": Alexandra Ruge, Andy Jugănaru și Iasmina Saraj.

Micuții grupei de vârstă 4-6 ani reușesc an de an să încălzească atmosfera, anul acesta fiind foarte interesant acompaniați de perso-naje de poveste, iar balerinele surprind foarte plăcut prin fosforescența culorilor cu care sunt îmbrăcate.

Au urmat o parte din grupurile mici și interpreții grupei a III-a de vârstă, respectiv 10-12 ani. La aceștia din urmă, am fost plăcut surprinși, ca de altfel și întreaga sală, de mesajul melodiei "Ne învățați" (muzica - Jolt Kerestely, text - Marian Stere) interpretat de Ana Stănciulescu, din Măgurele, Ilfov.

Sâmbătă, 7 iulie, pe aceeași scenă decorată, cu mult efect… marin, ca la ediția de anul trecut, se vor desfășura în forță copiii grupei a II-a (7-9 ani), grupei a IV-a (13-15 ani), grupurile mari, precum și cele trei secțiuni ale Creației: muzică pentru copii mici, muzică pentru copii mari și muzică pentru adolescenți. De anul acesta s-a renunțat la categoria de vârstă 16-18 ani. Pe scenă vor evolua, în afara concursului, trupe de dans, medaliate la concursuri internaționale.

Premiera celei de-a XII-a ediții a Festivalului "Mamaia Copiilor" 2012 constă în posibilitatea publicului de a vota, printr-un mesaj trimis la 1381, candidatul care le-a plăcut cel mai mult, tastând doar cifra de intrare în concurs. Procesul de votare se va opri duminică, 8 iulie, la ora 12, când vor fi însumate cele mai multe mesaje și va fi stabilit Premiul de Popularitate.

Sâmbătă, 7 iulie, și duminică, 8 iulie, TVR1 va transmite în direct de pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța ultima seară de concurs, respectiv Gala Laureaților Festivalului "Mamaia Copiilor", cu începere de la ora 20. Prețul unui bilet este de 15 lei.

Comentează știrea

slea
7 iulie 2012
minunat

Minunat. In aceasta lume nebuna in care traim acest festival si acesti copii dau clasa tuturor si ne arata ca trebuie sa pretuim mai mult valoarea. Din pacate totul , azi , este dominat de marlanie , hotie, politica de joasa speta si minciuna. Aici am vazut o clipa de liniste , normalitate si adevar. Felicitari orgamizatorilor si acestor copii mininati.

GTYU
11 iulie 2012
prestatie proasta

lipsa totala de interes si de respect a oraganizatorilor acestui festival fata de acesti copii si fata de profesorii lor. Prestatia Mirunei Gavris a fost jalnica sper ca urechile oamenilor de muzica din romania sa se mobilizeze si sa ia atitudine fata de acest subiect de tot rasul.

mariuca
13 iulie 2012
de tot rasul

Cea mai slaba editie a acestui festival.D-l Manolache se invarte in mormant cand vede ce s-a ales de munca dansului.Majoritatea copiilor nu aveau ce cauta acolo.Premiantii au fost alesi pe spranceana nu pe evolutia din concurs.La creatie a fost si mai jalnic decat la interpretare.Piese de nici o valoare premiate si f curios marele premiu la creatie luat 2 ani la rand de elevii pregatiti de d-na care se afla printre organizatori.Premiul de popularitate habar nu am pe ce criterii a fost ales.In plus nu s-au acordat mentiuni desi se spunea ca se dau.Un festival de tot rasul.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6306 secunde