Festivalul Filmului Românesc, In Memoriam Sergiu Nicolaescu

130

Articole de la același autor

La Pavilionul Expozițional din Constanța, se desfășoară, până sâmbătă, 20 iulie, cea de-a III-a ediție a Festivalului Național de Film Românesc (FNFR). 

Conceput de organizatori - Consiliul Județean Constanța, Fundația "Fantasio" și SC Aleea Film, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC) - ca o sărbătoare, anul acesta, festivalul este dedicat memoriei regretatului Sergiu Nicolaescu, premiat la prima ediție, în 2011, cu Premiul de Excelență pentru întreaga carieră. 

Gratuit, publicul cinefil poate urmări filme din creația marelui cineast, proiectate în aer liber pe un ecran amplasat în parcul din fața Pavilionului Expozițional. În fiecare seară, "încălzirea" se va face cu un moment Info FNFR - ora 20.30 și un "Medalion Sergiu Nicolaescu" - 20.45, urmat, de la ora 21.00, de proiecția filmului aflat pe agenda festivalului. 

Vineri, 19 iulie, va fi proiectată pelicula "Un comisar acuză" (1974). Seara de sâmbătă, 20 iulie, este dedicată unui alt film etalon al cinematografiei românești, "Atunci i-am condamnat pe toți la moarte" (1972). 

Caravana este un prilej deosebit de a readuce în memoria publicului nume mari ale filmului românesc, precum Toma Caragiu, Marin Moraru, Jean Constantin, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu, Draga Olteanu Matei, Mircea Diaconu, George Mihăiță și Sebastian Papaiani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.354 secunde