Festivalul de film românesc va rula doar la Pavilionul Expozițional

388
A doua ediție a Festivalului Național de Film Românesc va fi organizată, între 15 și 18 august, la Constanța.
Spre deosebire de prima ediție, în acest an, festivalul va fi găzduit de Pavilionul Expozițional într-un cadru mult mai generos. Organizatorii vor pune la dispoziția publicului un ecran mobil pentru vizionări în aer liber, în timp ce filmele din concurs vor putea fi urmărite în interior. Programul oficial va cuprinde, anul acesta, trei secțiuni: lung metraj, scurt metraj și filme studențești - secțiune competitivă dedicată studenților și absolvenților din școlile de film din România, promoția 2011 - 2012.
Juriul va acorda premii pentru cel mai bun film al fiecărei secțiuni din cadrul festivalului, pentru cel mai bun actor / actriță, dar și pentru cea mai bună regie, cel mai bun scenariu original, cel mai bun scenariu adaptat, cea mai bună imagine, cea mai bună coloană sonoră, cele mai bune costume, cel mai bun machiaj.
Anul trecut, câștigător a fost lung metrajul "Aurora", în regia lui Cristi Puiu, iar Andi Vasluianu și Ozana Oancea au fost laureați ca cei mai buni actori. Premiul de excelență i-a revenit binecunoscutului regizor Sergiu Nicolaescu.
Organizatorii festivalului sunt Consiliul Județean Constanța, Fundația Fantasio Constanța și SC Aleea Film, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Mai 2012
Stire din Cultură-Educație : "Iar câștigătorii sunt..."
Pagina a fost generata in 0.2579 secunde