Festivalul de artă "Tomisul Etern", pe faleza Cazinoului

449
Festivalul de artă

Articole de la același autor

Începând de astăzi și până pe 24 august, Asociația Culturală "Nihil Sine Arte", în parteneriat cu Colegiul Național de Arte "Regina Maria", organizează, pe faleza Cazinoului din Constanța, cea de-a doua ediție a Festivalului de artă "Tomisul Etern".

În cadrul acestui festival, publicul va putea admira expoziții de artă și fotografie, obiecte handmade și program muzical variat, interpretare instrumentală live, pian și vioară, canto clasic și muzică ușoară. Concertele vor fi susținute de elevii și profesorii Colegiului de Arte din Constanța, artiști din cadrul Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" și invitații acestora, studenți din cadrul Facultății de Arte ai Universității "Ovidius", artiști din cadrul Asociației Artiștilor Dobrogeni, dar și alți oameni de cultură din Constanța.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc astăzi, la ora 17.00, la Muzeul de Artă, unde vor concerta pianiștii Octavian Renea, Mariana Parnică, Monica Gevat, acompaniați de violonistul Sebastian Tegzeșiu și soprana Laura Eftimie.

După concert, invitații vor putea admira și achiziționa produse handmade din cadrul expoziției susținute de Dorina Ivanciu, profesor la Colegiul de Arte. La final, aceasta va dona banii obținuți pentru recondiționarea și acordarea instrumentelor din cadrul Colegiului de Arte "Regina Maria".

Festivalul va continua după ora 18.30, cu o serie de spectacole pe faleza Cazinoului, unde cei prezenți se vor bucura de repertoriul artiștilor consacrați atât pe scenele din țară, cât și în străinătate. Mai mult decât atât, aici vor fi interpretate romanțe vechi, canțonete, muzică veche și modernă românească și internațională, precum și arii celebre, precum "Liliacul" (J. Strauss), "Carmen" (G. Bizet), "Traviata" (G. Verdi), "Bărbierul din Sevillia" (G. Rossini) și altele. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.1785 secunde