Festival japonez, la Constanța

193

Articole de la același autor

Sâmbătă, între orele 10 și 15, Muzeul Marinei Române și Asociația Sakuranbo îi invită pe constănțeni să participe la Festivalul Japonez "Aki Matsuri". Scopul manifestării este acela de a prezenta noi aspecte ale culturii japoneze, iar organizatorii au pregătit participanților un program extrem de atractiv, cu haiku, dans tradițional, demonstrații de arte marțiale, ateliere de șah japonez, origami, ike-bana și shodo - caligrafie japoneză.bv.

În sala de conferințe "Clio", va avea loc un atelier de haiku, de la ora 10 până la 11.30, când în prim-plan se va afla dansul tradițional japonez. De la ora 12, va avea loc o demonstrație de arte marțiale tradiționale, după care, de la ora 13, va începe un atelier de Go (șah japonez), până la ora 14.30, când se va desfășura, pentru jumătate de oră, un atelier gastronomic (demonstrație de makizushi și onigiri). În holul Muzeului Marinei Române vor avea loc, între orele 10 și 15, ateliere de origami și desene în stil Manga și Tanzaku.

În același interval orar, se vor des-fășura, la Salonul Expozițional "Comandor Dimitrie Știubei", ateliere de Yukata și Cosplay. Activități vor avea loc și în sala Expozițională "Contempo-

rană II". Astfel, între orele 10 și 12.30 se va desfășura un atelier de ikebana, iar între orele 13 și 15 un atelier de Shodo (caligrafie japoneză).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3394 secunde