Festival Antic. Termele Romane se transformă în loc de luptă între gladiatori

253
Festival Antic. Termele Romane se transformă în loc de luptă între gladiatori - termele3-1566937260.jpg

Articole de la același autor

1, 2, 3… Ne apropiem de marele start al Festivalului Antic "Tomis", care se va desfășura, între 30 august și 1 septembrie, la Constanța. În acest interval, peste 100 de persoane vor transforma zona Termele Romane din Peninsulă într-un spațiu special, dedicat istoriei antice, în care se va derula ediția cu numărul 8 a festivalului. 


În fiecare zi, începând cu ora 10.00, se desfășoară ateliere de reconstituire istorică, ateliere de meșteșuguri antice, demonstrații de luptă, expuneri și descrieri de echipamente militare și inventare gospodărești antice, dansuri antice, lupte de gladiatori. Organizatorii spun că fiecare din cele trei zile de desfășurare a festivalului are și un moment special, respectiv ceremonia de deschidere, jocurile sportive antice și reconstituirea unei bătălii din Antichitate. 
Serile Festivalului Antic "Tomis" se vor încheia cu momente culturale autentice, pe 30 august și 1 septembrie fiind programate concerte folk, iar pe 31 august, publicul poate urmări celebra piesă de teatru "Viața și pătimirile lui Ovidius Publius Naso". 


XXX 
Festivalul Antic "Tomis" este organizat de Asociația Culturală "Tomis" și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, Primăriei Constanța, Muzeului Militar Național "Regele Ferdinand I", filiala Constanța și Grupului pentru Jurnalism, Cultură și Comunicare Constanța. 


Seria evenimentelor istorice se deschide vineri, 30 august, ora 10.00, cu sosirea asociațiilor de reconstituire istorică participante, amplasarea taberelor etc. Mai târziu, va avea loc parada războinicilor antici, seara urmând a se încheia cu un concert folk. 


Sâmbătă, 31 august, tot de la ora 10.00, sunteți așteptați cu toți membrii familiei la o mulțime de activități de tabără (ateliere de reconstituire istorică, meșteșuguri antice, demonstrații etc.). Între orele 16.00 și 18.00, puteți lua parte la Jocurile Tomisului: întreceri sportive antice între reprezentanții asociațiilor participante. În ultima zi, duminică, 1 septembrie, la Terme vor avea loc dansuri antice și lupte de gladiatori. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3608 secunde