Facilități pentru olimpici la admiterea în facultate

148
Facilități pentru olimpici la admiterea în facultate - foto61396782610-1430310000.jpg

Articole de la același autor

Senatul a aprobat o serie de noi modificări în învățământ, care vor ajuta elevii olimpici să beneficieze de condiții speciale și facilitați la admiterea la facultate.


Modificările aduse Legii Educației Naționale asigură posibilitatea ca de acest sprijin privind admiterea în învățământul superior să beneficieze și elevii care nu au posibilități materiale, dar care s-au afirmat pe parcursul studiilor liceale prin obținerea unor distincții la olimpiade sau concursuri naționale și internaționale, arată Comisia pentru învățământ din Senat.


"Candidații la studiile universitare de licență care au obținut în perioada studiilor liceale distincții (premiile I, II, III, mențiune) la olimpiadele școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației și Cercetării Științifice beneficiază de dreptul de a se înscrie, fără susținerea concursului de admitere, pe locuri finanțate de la buget, pentru un program de licență, masterat sau doctorat", se arată în propunerea de lege, amendată în Comisia pentru învățământ a Senatului.


O altă modificare adusă Legii educației naționale și adoptată de Senat prevede că bursa "Meritul Olimpic" se acordă pe toată durata studiilor liceale și universitare "dacă se menține performanță". 


"Cei care au obținut în perioada studiilor liceale distincții la olimpiadele școlare și/sau la alte concursuri naționale sau internaționale beneficiază de aceste facilități de admitere, însă legea lasă acest fapt la aprecierea fiecărei instituții de învățământ", se mai arată în propunerea de lege.
Senatul a adoptat aceasta propunere de lege cu unanimitate de voturi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3404 secunde