X
X

Expoziție la 30 de ani de la Revoluția din 1989 la Biblioteca Județeană

Ştire online publicată Sâmbătă, 07 Decembrie 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" din Constanța organizează, luna aceasta, expoziția cu titlul "România: 30 de ani de istorie contemporană. Decembrie 1989 - Decembrie 2019", care va putea fi admirată de către cititori până la data de 31 decembrie 2019.
Organizatorii, bibliografii din cadrul biroului "Bibliografie dobrogeană" aduc în atenția publicului carte, presă și iconografie din colecțiile bibliotecii care ilustrează diverse aspecte legate de Revoluția Română din decembrie 1989. Aceștia pun un accent deosebit pe modul în care acestea sunt reflectate în istoriografia contemporană. De asemenea, este evidențiat și modul în care orașul Constanța și județul Constanța au participat la aceste evenimente, una dintre consecințe fiind declararea municipiului Constanța ca "oraș martir".


În acest context, pe parcursul lunii decembrie, vor avea loc diferite activități în care vor fi implicate cadre didactice și elevi ai unor licee constănțene, evenimente prin care elevii, dar și alți utilizatori ai bibliotecii se vor familiariza cu tot ceea ce a însemnat anul 1989 în România și în Europa și modul în care evenimentele istorice de la sfârșitul deceniului al IX-lea al secolului trecut au marcat istoria contemporană. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.2248 secunde