Expoziţia „Revelație” a pictoriţei Magdalena Rădulescu, la Muzeul de Artă

Luni, 12 Octombrie 2020
110
Până la data de 25 octombrie, constănţenii pot admira la Muzeul de Artă, expoziţia „Revelaţie”, aparţinând pictoriţei Magdalena Rădulescu (1902 - 1983). Lucrările sunt expuse în sala „Alexandru Ciucurencu” a instituţiei de cultură. Cei care nu au auzit până acum de această artistă, le spunem că ea s-a născut la Râmnicu Vâlcea, dar a petrecut cea mai mare parte a copilăriei la Constanţa.

Apoi, la vârsta de 18 ani a plecat să studieze la Academia de Belle Arte din München, avându-l doi ani profesor pe Ludwig Angerer. Ulterior, şi-a continuat studiile la Paris, la Académie de la Grande Chaumière, în atelierele de pictură ale lui René Xavier Prinet şi Bernard Boutet de Monvel. În cadrul şcolii din Paris l-a întâlnit pe viitorul soţ, Massimo Campigli de care se va despărţi, căsătorindu-se în 1938 cu Constantin Conaru, un jurnalist român foarte cunoscut în acea perioadă.

Prima sa expoziţie a avut loc în 1924 la Salonul Oficial din Bucureşti. După aceea, au urmat expoziţii în cadrul Căminului Artei, Ateneului Roman etc. Începând cu anul 1947, artista se stabileşte în străinătate şi a avut expoziţii la Paris, Nisa, Lyon, Milano, Roma, Londra, Lausanne. 
Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3298 secunde