Expoziția "Ipostaze ale maternității în fotografia românească din secolul XIX" poate fi admirată online

166
Expoziția

Articole recomandate



Fotografii care se regăsesc în expoziția "Ipostaze ale maternității în fotografia românească din secolul XIX", lansată pe 6 martie, la Biblioteca Națională a României, pot fi admirate pe site-ul instituției, informează agerpres.ro.


"Expoziția (...) nu a beneficiat de timpul necesar pentru a fi vizitată. Pentru că dorim ca această expoziție să ajungă la publicul ei, chiar și în aceste condiții, ne-am propus să prezentăm o parte dintre fotografiile expuse", precizează luni reprezentanții Bibliotecii Naționale pe Facebook.


Fotografiile selectate din colecția Cabinetului de Fotografii aparținând Serviciului Colecții Speciale aduc în atenția publicului o temă mai puțin explorată - reprezentarea mamei alături de copii și de familie în fotografia practicată în Vechiul Regat, în secolul XIX.


"Societatea românească de la mijlocul secolului al XIX-lea a continuat să privească maternitatea ca pe o împlinire a rolului și a identității femeii, însă transformările pe care le aducea modernitatea au permis emanciparea acesteia, evoluția ei dincolo de spațiul domestic. Fotografia a devenit, astfel, un martor al transformărilor care se petreceau, reflectate inclusiv în maniera în care erau exprimate în fața aparatului de fotografiat relațiile afective dintre mame și copii, dintre membrii familiei", mai informează sursa citată.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1383 secunde