Exponat vechi de 3.000 de ani, atracția lunii la Muzeul de Istorie și Arheologie Constanța

393

Articole de la același autor

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța a lansat, ieri, exponatul lunii mai. Exponatul face parte dintr-un depozit de piese de bronz, găsit la Cernavodă, în anul 2012, pe traseul Autostrăzii Soarelui. Directorul muzeului, Gabriel Custurea, a declarat că depozitul se compune dintr-o sabie îndoită ritual, un topor, un vas mic și un cazan de mărime medie. Piesele au peste 3.000 de ani vechime. Arheologii care au studiat aceste piese vor publica imaginile cu gropile rituale, unde, oamenii de pe vremea aceea depuneau ofrande animale sau părți din animale domestice.

Tot ieri, alte două vitrine expoziționale au fost inaugurate. Este vorba de Expoziția dedicată colecției profesorului Ovidiu Drîmba, care a donat Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, aproximativ 200 de piese din colecția personală, cuprinzând obiecte de arheologie. În expoziția actuală, în vitrină, sunt expuse o parte a pieselor din epoca preistorică, piese cucuteniene, idoli neolitici și unelte. Conducerea MINAC și-a propus ca periodic să prezinte constănțenilor, dar și turiștilor, piese din donația prof. Ovidiu Drîmba. Acesta este autor al lucrărilor "Istoria culturii și civilizației", "Istoria literaturii universale" și "Istoria teatrului universal", al mai multor monografii, studii și eseuri de literatură și cultură europeană.

O altă expoziție vernisată este cea dedicată colecționarului constănțean. Matematicianul Oana Cornescu, membră a Asociației Filateliștilor Tomis Constanța, a expus colecția cărților poștale, care vorbesc despre istoria statuii lui Ovidiu. Anul trecut, această expoziție a obținut medalia de aur. Colecția cărților poștale reprezintă o muncă de peste 10 ani a matematicianului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5747 secunde