Experimente efectuate de copii, în cadrul "Laboratorului micului Einstein"

Vineri, 24 Mai 2019
224
Grădinița nr. 45 Constanța a desfășurat primul concurs județean preșcolar de știință "Laboratorul micului Einstein", la VIVO! Constanța. 


Experimentarea și observarea nemijlocită a realității constituie baza unei metodologii active în predarea științelor la vârstele mici, deziderat exprimat încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea de adepții "școlii active". 
Procesul de predare a științelor are la bază experimentul atât ca metodă de investigație științifică, cât și ca metodă de învățare, precizează directorul grădiniței, prof. Beatris Larisa Epure, care a inițiat acest proiect în 2016, având un succes foarte mare în rândul grădinițelor din județ, din țară și chiar la nivel internațional, proiectul desfășurându-se în parteneriat cu țări europene cum ar fi Polonia, Italia, Grecia. 


În cadrul concursului județean "Micul Einstein", se vor întrece în realizarea celor mai spectaculoase experimente cele opt grădinițe finaliste ale fazei locale desfășurate la nivelul județului, copiii fiind antrenați nu numai în observarea directă a unui experiment, ci și în executarea acestuia. 


Pagina a fost generata in 0.3312 secunde