Experiență interesantă pentru liceeni de la Colegiul Pontica

187
Experiență interesantă pentru liceeni de la Colegiul Pontica - experientainteresanta-1466178582.jpg

Articole recomandate

Colegiul Tehnic "Pontica" din Constanța face parte din proiectul Erasmus+, care vizează pregătirea practică a elevilor, în scopul obținerii eurocompetențelor profesionale în domeniul agriculturii.

În acest demers european sunt implicate și alte patru licee de profil din țară, respectiv Colegiul Agricol "Sandu Aldea" din Călărași (care este și coordonatorul proiectului), Colegiul Agricol "Viaceslav Harnaj" din București, Liceul Tehnologic Agricol din Smeeni (Buzău) și Liceul Tehnologic "Vasile Frunză" din Râmnicu Sărat.

Proiectul este sprijinit de Consorțiul Regional Sud - Est RO - AGROVET și se derulează timp de doi ani, începând cu 2015. În acest sens, 120 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a de la școlile partenere, cu specializarea tehnician veterinar, vor efectua stagii de pregătire practică cu durata de trei săptămâni în Montijo, Portugalia. Printre beneficiari se numără și elevii clasei a XII-a B, de la Colegiul Tehnic "Pontica" din Constanța, care s-au întors deja în țară cu un bagaj plin cu experiențe interesante.

Mai exact, cei șase viitori tehnicieni veterinari și-au efectuat stagiul de pregătire în cadrul unităților de creștere a animalelor, unde au învățat metode moderne de îngrijire a acestora și de reproducție în domeniu. De asemenea, în unitățile de producție și de prelucrare a cărnii, elevii au examinat animalele de măcelărie și carnea procesată în acord cu standardele internaționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Februarie 2014
Stire din Cultură-Educație : La Colegiul Energetic - vacanță activă
Pagina a fost generata in 0.5039 secunde