În organizarea Muzeului Callatis

Excursie în Bulgaria, la Kaliakra și Castelul Reginei Maria

1912
Excursie în Bulgaria, la Kaliakra și Castelul Reginei Maria - balcik-1335470201.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Arheologie Callatis Man-galia și Colegiul Economic Mangalia organizează, astăzi, o excursie de docu-mentare la muzeele și monumentele istorice din Bulgaria. Excursia documen-tară face parte din Proiectul "Muzeografii și arheologii de mâine", proiect demarat în anul 2009.
Directorul Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia, cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc, face următoarele precizări: "Am inițiat acest proiect în anul 2009, cu scopul de a atrage elevii Colegiului Economic din Mangalia către meseriile specifice unei instituții muzeale, printre acestea fiind cele de: muzeografi, arheologi, cercetători științifici, conservatori, restaura-tori etc.".
De-a lungul celor trei ani, elevii au par-ticipat, alături de specialiștii muzeului, la cercetările arheologice de salvare din zona Mangaliei, la activitățile de restaurare-conservare desfășurate în laboratorul muzeului, la vernisarea unor expoziții temporare, la simpozioane, lecții deschise, lansări de carte etc.
De această dată, vor fi vizitate Muzeul din Duran Kulak, Complexul de peșteri și necropolele timpurii de la Kamen Bryag, Cetatea de la Capul Kaliakra, Castelul Reginei Maria și Grădina botanică din Balchik.
Proiectul se află în etapa finală. Elevii sunt acum în clasa a XII-a și în scurt timp se va afla câți dintre ei se vor îndrepta spre meseriile specifice unui muzeu. Excursia reprezintă ultima dintre activitățile derulate în cadrul acestui proiect.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6473 secunde