Examen recunoscut internațional, la Școala "Țițeica"

248
Examen recunoscut internațional,  la Școala

Articole recomandate

În anul 2014, Școala Gimnazială nr. 30 "Gheorghe Țițeica" din Constanța demara unul dintre proiectele cele mai ambițioase: acreditarea sa, de către Consiliul Britanic, ca centru de evaluare pentru examenele Cambridge.

Inițiatoarea și coordonatoarea proiectului, profesoara de limba engleză Cristina Lomnoșanu, a declarat: "Nu a fost un drum ușor și nu va fi ușor nici de acum înainte, căci acest proiect presupune o seriozitate maximă. Am pornit la drum convinși fiind că aceste simulări și examene constituie o oportunitate pentru elevii din orașul și județul Constanța de a-și testa și atesta cunoștințele de limba engleză și de a-și deschide ferestre spre o carieră care să se poată derula oriunde pe glob".

Concret, dacă la sesiunea de anul trecut au fost înscriși 59 de elevi din clasele a patra - a opta pentru examenul PET - Preliminary English Test, corespunzător nivelului B1 de studiu conform Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi, anul acesta, mai precis duminică, 15 mai, au susținut examen 109 elevi din clasele a III-a - a XI-a pentru nivelurile PET și KET - Key English Test, acesta din urmă fiind echivalentul nivelului A2, potrivit aceluiași document reglator european. Practic, numărul elevi-lor evaluați de către profesorii examinatori ai Consiliului Britanic s-a dublat, dovedind astfel existența unui interes crescut.

Partenerii acestui proiect - Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Asociația de Părinți a Școlii "Gheorghe Țițeica" - apreciază activitatea ca fiind una utilă și reușită, iar British Council a oferit, în consecință, instituției școlare constănțene certificatul Silver Member of the British Council Exams Partnership "Addvantage" Programme.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9177 secunde