Evenimente culturale în aer liber, la Constanța

427
Evenimente culturale în aer liber, la Constanța - evenimenteinaerliber2-1594400668.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii și turiștii sunt invitați la seri culturale, în aer liber, la Constanța. Cei care preferă teatrul vor putea viziona, sâmbătă seară, de la ora 22.00, în Parcul Arheologic, spectacolul cu temă antică, "Cioburi de poveste în Scythia Minor". Timp de 50 de minute, veți asista la momente de neuitat, pline de emoție, mister și istorie. Povestea de dragoste dintre Irina, fata princepsului Tomisului și al Scythiei și gladiatorul Diodoro va aduce în prim plan episoade importante ale istoriei Dobrogei, precum confruntarea dintre episcopul Bretanion și împăratul Valens, dar și informații prețioase despre preoteasa Aba și Mater Cybele, zeița cetăților, a stâncilor și a fecundității.

Tot sâmbătă, dar de la ora 20.00, concertul de arii și cântece celebre, "Musica sempre liber" revine pe terasa Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski". Cu toții suntem invitați să petrecem momente de neuitat în compania soliștilor Laura Eftimie, Mihaela Ionescu, Lucia Mihalache, Răzvan Săraru, Silvia Simionescu, Mădălin Băldău, Marius Eftimie, Bogdan Ocheșel, Laurențiu Severin, Daniela Vlădescu.

Duminică, tot în parcul din fața Teatrului "Oleg Danovski", va fi prezentat publicului concertul de bijuterii muzicale instrumentale "Marea și Muzica". Vor evolua soliștii: Sebastian Tegzeșiu, Carmen Simion, Rodica Nurla, Dumitru Porcescu, Boteanu Maria, Daniela Railean, Constantin Grigorescu, Cristian Fulga, Florin Iacob, Adela Necula, Carmen Tegzeșiu, Ghiorghiță Tănase, Andrei Railean, Sorin Fulger, Cristina Vârtejan, Cristina Tegzeșiu, Natalia Gribinic, Livian Trufin, Vitali Postolache, Bogdan Manciu, Marcel Dășanu, Benoni Bolea, Nicolae Gribinic, Vitali Porcescu, Vitali Milosta, Serghei Porcescu, Veaceslav Ghilescu, Nicu Dima, Dorin Ioan, Iurie Postoache.

Pentru ca spectacolele să se desfășoare în condiții optime, circulația autovehiculelor va fi restricționată pe aleea delimitată de strada Ștefan cel Mare și Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", sâmbătă și duminică, în intervalul orar 14.00 - 22.00. Accesul la evenimente este gratuit.

În perimetrul asigurat de organizatori în parcul din fața Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" este permisă participarea spectatorilor în limita scaunelor puse la dispoziție, capacitatea spațiului rezervat spectatorilor fiind de 84 de locuri pe scaune. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.0317 secunde