Eveniment important pentru constănțeni, găzduit de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

181
Eveniment important pentru constănțeni, găzduit de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța - muzeuldeistorie71461689067-1496925712.jpg

Articole de la același autor

În cadrul proiectului ArheoTACT, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC), în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România, filiala Constanța-Tulcea (ANR) și cu ajutorul voluntarilor organizează în data de 12 iunie, între orele 13.00-15.00 un atelier de pictură Ebru. Acesta va fi de profesorul Serin Turkoğlu, de către membri ai ANR, persoane cu dizabilități de vedere în diferite grade.


Atelierul constituie parte integrantă a workshop-ului de restaurare și creație, denumit "Vibrația formelor", care va cuprinde două manifestări distincte, dar complementare: pictură Ebru și restaurare ceramică. La ora actuală, pictura Ebru este o terapie prin artă, în multe țări din Europa fiind aplicată pentru copii și adulți nevăzători, cu rezultate pozitive, aceste persoane având nevoie de activități artistice-plastice pentru echilibrul interior. Astfel, fiecare culoare va fi reprezentată printr-o formă geometrică.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Noiembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Fii voluntar pentru comunitatea ta!
Pagina a fost generata in 0.5727 secunde