Eveniment dedicat poetului turc al păcii și tolerenței

585
Eveniment dedicat poetului turc al păcii și tolerenței - evenimentdedicat-1481652529.jpg

Articole recomandate

Uniunea Democrată Turcă din România încheie seria manifestărilor culturale din acest an, mâine, la sediul central, cu un eveniment dedicat filozofului și poetului Cellaledin Rumi-Mevlana.

În deschiderea evenimentului vor fi premiați elevii care studiază limba turcă maternă înscriși la concursul de colaje și desene cu tema "Mevlana", lansat de profesorii de limba turcă în școlile constănțene în luna noiembrie. După festivitatea de premiere, profesorii de limba turcă participanți la proiect vor recita poezii aparținând lui Mevlana și vor evoca aspecte din viața și opera marelui gânditor.

Cellaledin Rumi a trăit între anii 1207-1273 la Konya și este cunoscut ca poet mistic, teolog, filozof, părinte al dervișilor rotitori, un corifeu al culturii anatoliene. Mevlana este poetul păcii și al toleranței, al iubirii între semeni indiferent de religie.

Premiile vor fi înmânate elevilor de președintele UDTR, Osman Fedbi și de inspectorul de specialitate din cadrul ISJ Constanța, prof. Icbal Anefi. Evenimentul este organizat de comisia de cultură a UDTR în cadrul "Săptămânii Mevlana" și este coordonat de președintele și vicepreședintele comisiei, Serin Turkoglu respectiv prof. Melek Osman.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Octombrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Un alt fel de festival de artă
Pagina a fost generata in 0.4803 secunde