Evaluările naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, programate în aprilie şi mai

244
Evaluările naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, programate în aprilie şi mai - evaluareanationala-1615565783.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Educaţiei a stabilit calendarul evaluărilor naţionale ce urmează să fie susţinute de elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a. Examinările vor avea loc, conform noilor reguli sanitare, la şcoală, cu prezenţa fizică a elevilor din clasele respective.

Elevii de clasa a II-a vor susţine evaluarea naţională în luna aprilie. Pe 20 aprilie, aceştia vor fi examinaţi la limba română, scris, şi limba maternă, scris, pe 21 aprilie, la limba română – citit, limba maternă – citit, iar, pe 22 aprilie la matematică.

La clasa a IV-a, evaluarea naţională este programată între 18 şi 20 mai. Iar, între 12 şi 13 mai, va avea loc testarea competenţelor dobândite de elevii din clasa a VI-a. Pe 12 mai vor da evaluare la limbă şi comunicare şi pe 13 mai la matematică.

Reamintim că notele de la evaluările naţionale nu vor fi trecute în catalog decât dacă elevii solicită acest lucru, testarea fiind menită să identifice stadiul pregătirii elevilor şi competenţele obţinute de aceştia. Având în vedere că o mare parte a cursurilor din această perioadă s-au desfăşurat online, rezultatele de anul acesta ar trebui să reflecte şi eventualele probleme de învăţare ale elevilor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3974 secunde