Eusebiu Ștefănescu, la lansarea "Frământărilor ucenicului vrăjitor"

257
2
La sfârșitul săptămânii trecute, s-a lansat un volum de sonete pe muzică folk a poetului constănțean Eduard Zalle. A fost o seară de muzică și poezie bine mulată pe ritmul alert al vieții cotidiene. Într-un local plin ochi cu public de toate vârstele, numitorul comun a fost, la pachet, folkul și poezia clasică, cu ritm și rimă. 


Actorul Eusebiu Ștefănescu a captat publicul cu câteva povestioare amuzante din viața sa actoricească, spunându-ne câteva replici din "Păcală" în limba… japoneză. Limbă în care-a trebuit să-nvețe rolul pentru un turneu în țara Soarelui Răsare. Nu știu ce-au înțeles japonezii din Păcală, că noi sigur n-am înțeles nimic, și cum n-a fost în sală niciunul care să ne traducă, am fost nevoiți să-l credem pe actor că acelea erau spusele lui Păcală în japoneză. După ce ne-a mai spus o replică (pe care, ne-a destăinuit, n-o înțelege și n-a înțeles-o niciodată fiind în germană) din "Colierul de Turcoaze", unde a avut rol de austriac, s-a pus pe recitat. Și a făcut-o bine.

L-a secondat Maria Gheorghiu la chitară, cu cântecele ei (și) pe versuri de Eduard Zalle. Actorul și cântăreața de folk fac echipă în mai multe proiecte, unul fiind "De la Eminescu la Nechita", cu care s-au plimbat prin toată țara, tot cu muzică și poezie.

A urmat, tonică, Mariana Butnaru, care ne-a încântat cu piesele ei vesele, și apoi Walter Nicolescu.

Seara s-a încheiat cu o coadă pentru achiziționarea "Frământărilor ucenicului vrăjitor" și a "Cântecelor de iarmaroc", care, de data asta, se dădeau cu dedicația autorului și, la cerere, cu autograful actorului Eusebiu Ștefănescu.


Comentează știrea

Elena
19 noiembrie 2012
evenimente culturale

De ce in sectiunea "Cultura" ne spuneti mereu ce s-a intimplat acum o zi sau doua, in loc sa ne anuntati inainte sa se intimple evenimentul?

un aiurit
19 noiembrie 2012
e mai greu

Pentru că nu știe pentru că după aia crede că a ințeles si ea ceva.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0447 secunde