„Enciclopedia de presă a Dobrogei” aduce informaţii preţioase pentru constănţeni

193
„Enciclopedia de presă a Dobrogei” aduce informaţii preţioase pentru constănţeni - enciclopedie2-1612463600.jpg

Articole de la același autor

Luna aceasta, a apărut „Enciclopedia de presă a Dobrogei. 1878-1944”, sub semnătura a trei specialişti de la Biblioteca Judeţeană „Ioan N. Roman”: directorul instituţiei, Corina-Mihaela Apostoleanu, Luminiţa Stelian şi Angela-Anca Dobre.

Volumul are aproape 500 de pagini, în care cititorii interesaţi de evoluţia presei din acest ţinut, vor afla o mulţime de informaţii preţioase, de la revenirea Dobrogei în graniţele ţării, până în anul 1944. Ei vor regăsi în paginile acestui volum în jur de 700 de publicaţii, şi nu ne referim doar la ziare şi reviste, ci şi la multe publicaţii periodice (anuare) ale unor şcoli şi licee dobrogene, ale unor asociaţii profesionale sau ale primăriilor din judeţele Constanţa şi Tulcea etc.

„Enciclopedia de presă a Dobrogei din perioada anilor 1878-1944 reprezintă unul dintre proiectele mai vechi ale instituţiei noastre şi s-a născut din dorinţa de a completa fondul documentar referitor la presa dobrogeană şi de a pune la dispoziţia celor interesaţi informaţii cât mai multe despre acest domeniu. Volumul îşi propune să fie, atât un instrument de lucru pentru jurnalişti, cercetători, studenţi, masteranzi, doctoranzi, cercetători etc, cât şi pentru iubitorii ţinutului dobrogean. Cartea are 500 de pagini şi aduce pentru prima dată în atenţia cititorilor surse bibliografice despre aceste periodice. Un bun exemplu este Bibliografia Dobrogei de Stan Greavu-Dunăre, care nu a fost utilizată până acum în documentarea despre presa dobrogeană. De altfel, istoricul apariţiei unora dintre periodice care nu se regăsesc în colecţiile marilor biblioteci a fost refăcut, tocmai după referinţele din alte publicaţii contemporane cu acestea”, a declarat pentru „Cuget Liber”, directorul bibliotecii, Corina-Mihaela Apostoleanu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1548 secunde