Elevii vor fi testați de două ori pe săptămână. Cîmpeanu: Am cerut ca testele de salivă să ajungă cât mai repede în școli

3683
Elevii vor fi testați de două ori pe săptămână. Cîmpeanu: Am cerut ca testele de salivă să ajungă cât mai repede în școli - sori-1633794579.jpg

Articole de la același autor

Elevii care fac cursuri faţă în faţă vor fi testaţi la şcoală, de două ori pe săptămână, pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 şi limitarea răspândirii acestuia. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat folosirea testelor Covid de salivă în unităţile de învăţământ. Astfel, în zilele următoare fi achiziţionate 70 de milioane de teste, care sunt estimate a fi suficiente pentru următoarele 11 săptămâni.

„Şcolarii vor fi testaţi de două ori pe săptămână cu teste de salivă pe care le vor putea folosi singuri. Sumele necesare achiziţionării testelor vin de la Fondul de rezervă al Guvernului. Acestea vor ajunge la DSP-uri care le vor distribui școlilor”, a explicat ministrul Sănătăţii, Sorin Cîmpeanu.

În cazul în care un test de salivă va ieși pozitiv, acesta nu va fi trecut în corona forms, adică nu va fi înregistrat la DSP. Va fi efectuat un test RT-PCR sau un test rapid antigen, acesta din urmă fiind înregistrat la DSP, dacă rezultatul este pozitiv.

La aproape o lună de la începerea anului şcolar, peste 120 de unităţi de învăţământ au deja activitatea suspendată total din cauza numărului mare de îmbolnăviri de COVID-19 în rândul elevilor şi cadrelor didactice. Aproape 280.000 de clase desfășoară cursurile în mediul online. Rata de vaccinare este în continuare extrem de scăzută în mediul școlar, pentru că sunt doar 230.000 de elevi și 285.000 care au ales să se imunizeze. Răspunzând la chestionarele privind intenția de vaccinare, 77% dintre părinți nu își doresc să își imunizeze copiii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7693 secunde