Elevii și tinerii din comuna Corbu învață cum să reușească în viață

273
Elevii și tinerii  din comuna Corbu învață cum să reușească în viață - gosmart2-1526487526.jpg

Articole de la același autor

Copiii și tinerii din comuna Corbu, județul Constanța, sunt incluși, până la sfârșitul anului, într-un proiect educativ special conceput pentru ei. Acesta este implementat de către Asociația Centrului Cultural din Corbu. Potrivit președintelui asociației, Matei Gabriel, proiectul educativ pentru tineret "GO Smart!", cuprinde o serie de activități în domeniul educației copiilor și tinerilor din comună, cu obiective în direcția educației și dezvoltării și căpătării deprinderilor pentru a reuși în comunitate. "Proiectul nostru reprezintă un important punct de sprijin în dezvoltarea tinerei generații, iar derularea lui va avea un impact major pentru beneficiarii proiectului, cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani. Acesta se derulează pe bază de voluntariat, implicând tinerii din comunitate, reprezentanții autorităților locale și pe cei ai unităților de învățământ, precum și a unor ONG-uri și instituții partenere din județul Constanța.

Activitățile de educație formală, nonformală și informală, pentru copii și tineri sunt realizate chiar cu ajutorul acestora, implicându-i astfel în viața socio-culturală a comunității. În acest fel, li se oferă șansa să își îmbunătățească bagajul de cunoștințe, abilitățile de adaptare, capacitățile de organizare, îndemânarea și spiritul de echipă, de apartenență la un grup elitist, cu implicare în viața socială", a precizat Matei Gabriel.

În cadrul acestui proiect, tinerii vor fi incluși în grupuri de socializare și sprijin în educație, cursuri de inițiere în diverse domenii, abilități practice și tehnice, activități culturale, activități de voluntariat, competiții, evenimente cultural-educative, activități sportive, excursii tematice.

Până la această dată, în cadrul proiectului s-au desfășurat seminarii pentru tineret, activități culturale și de voluntariat, concurs de eseuri, campionat de jocuri PC, excursii tematice, activități de orientare vocațională pentru elevi.

O atenție deosebită îi este acordată Centenarului Marii Uniri. În acest sens, astăzi, 17 mai, se desfășoară un eveniment dedicat Zilei Eroilor. Acesta este organizat în parteneriat cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Școala Gimnazială "Gheorghe Lazăr" Corbu și Primăria Comunei Corbu.

În centrul activității, a adăugat președintele Centrului Cultural din Corbu, se află eroii comunei, căzuți pe câmpul de luptă în primul și al doilea război mondial, dar și cei căzuți în teatrele de operații.

În plus, programul include o slujbă religioasă de pomenire, momente artistice, alocuțiuni și depuneri de coroane de flori la monumentele și mormintele de război din comună. La final, tinerii se vor întâlni cu reprezentanții autorităților locale și ai partenerilor, la o dezbatere privind importanța realizării unității tuturor românilor, în context istoric și contemporan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Iulie 2016
Stire din Cultură-Educație : Festivalul Antic, pe plaja de la Corbu
Sâmbătă, 14 Ianuarie 2017
Stire din Eveniment : Șofer lovit de un copac căzut, la Corbu
Miercuri, 22 Iunie 2016
Stire din Social : Atenție,  se oprește apa!
Marţi, 08 Martie 2016
Stire din Politică-Administrație : PRU are filială în comuna Corbu
Pagina a fost generata in 0.3073 secunde