Elevii se întrec pentru titlul de cea mai bună lecție interactivă

173
Elevii se întrec pentru titlul de cea mai bună lecție interactivă - elevii-1631728538.jpg

Articole de la același autor

Elevii de gimnaziu și liceu pasionați de tehnologie și IT se întrec și anul acesta în creativitate. Este vorba despre competiţia naţională „Învaţă să programezi cu Alice”, pentru care au început deja înscrierile.

Folosind Java, unul dintre cele mai populare limbaje de programare din lume, elevii își propun să realizeze cele mai interactive lecții virtuale sau jocuri interactive. Se pun în rolul profesorilor și prezintă materiile preferate în moduri captivante sau chiar amuzante. O bună parte din ei învață să programeze în Java pentru prima oară, cu ajutorul informațiilor disponibile în cadrul competiției.

Concursul se află la cea de-a şaptea ediţie, este organizat de către ADFABER și susţinut de Oracle Academy, se află la cea de-a șaptea ediție. Înscrierile se încheie pe 22 octombrie. Elevii și profesorii își pot înscrie echipele accesând siteul adfaber.org. „Necesitatea unui mod de predare care stârnește curiozitatea elevilor se simte mai mult ca niciodată. Copiii au nevoie să simtă bucuria de a descoperi lumea din jur și împlinirea de a prezenta altora ce au aflat. Prin acest proiect, au ocazia să afle cum se creează o lecție și pot să le arate profesorilor cum le-ar plăcea să învețe. Profesorii pot să folosească apoi creațiile drept suport la clasă”, explică Alin Chiriac, reprezentantul Adfaber. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.279 secunde