Elevii Școlii nr 43 "Ferdinand" îi ajută pe copiii din centrele de plasament

174
Elevii Școlii nr 43

Articole de la același autor

Se spune că sărbătorile de iarnă ar trebui să fie întotdeauna, pentru toți, un prilej de fericire și de împăcare sufletească, de a ne bucura împreună, dar mai ales de a ne ajuta semenii. Pentru a demonstra că le pasă, elevii Școlii Gimnaziale "Ferdinand" au arătat, zilele trecute, că pot fi generoși și că pot aduce zâmbete, participând la Târgul de iarnă, organizat de Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă "Delfinul" din Constanța. Acesta a avut ca scop realizarea unui târg de prăjituri și obiecte decorative, cu strângere de fonduri pentru copiii cu dizabilități.


"Voluntariatul și acțiunile caritabile nu au ca beneficiar doar pe cel căruia i se oferă ceva, ci și pe cel care, dăruind, primește o lecție de viață și amintiri de neuitat. Prin derularea unor asemenea activități moral-civice, elevii devin mai responsabili, exemple pentru colegi, pentru comunitate, învață să-și dezvolte valori etice, să fie mai apropiați de cei care au într-adevăr nevoie de ajutor și de afecțiune", au declarat reprezentanții unității de învățământ. 


Precizăm că târgul a fost organizat în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC). Această campanie, ca și alte activități desfășurate în cadrul SNAC, presupune implicare, angajament și responsabilitate. Școala devine astfel mai flexibilă, elevii îi depășesc granițele fizice, pentru a-și derula activitățile în folosul altor copii sau familii. Totodată, implicarea elevilor reprezintă o experiență de natură să le formeze caracterul, personalitatea și este un beneficiu reciproc pentru toți cei implicați. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4394 secunde