Elevii Școlii "Dimitrie Cantemir", schimb de experiență cu cei din Islanda

336

Articole de la același autor

Școala Gimnazială nr.38 "Dimitrie Cantemir" din Constanța a derulat și anul acesta proiectul Erasmus+ KA2, "The use of modern information technologies for teaching mathematics and natural sciences", proiect care a reunit parteneri din Polonia, Croația, Islanda și România. Potrivit directorului instituției, prof. Iris Sarchizian, acesta a avut ca obiectiv îmbunătățirea calității actului educativ din școli, prin utilizarea tehnologiilor informaționale moderne în timpul orelor de curs și al activitaților extrașcolare, iar ca finalitate eficientizarea inserției europene pe piața muncii. 


"Scopul principal al proiectului vizează îmbunătățirea rezultatelor învățării matematicii și a știintelor naturale prin utilizarea activităților extracurriculare, a lecțiilor transcurriculare și a tehnologiilor IT. Anul acesta, a avut loc cea de-a treia mobilitate transnațională din cadrul proiectul european de parteneriat strategic Erasmus+ KA2, în districtul Kópavogur, din Islanda, la Școala «Álfhólsskóli». Beneficiarii acestei mobilități au fost opt elevi ai școlii noastre, coordonați de mine și profesorul Laura Mariana Popa, coordonatorul proiectului. Cele cinci zile de vizită s-au derulat într-o atmosferă deschisă și prietenoasă, participanții fiind întâmpinați cu multă bucurie de către elevii și cadrele didactice din școala gazdă. Sistemul de învățământ din Islanda este unul modern, ce pune accent foarte mult pe corelarea obiectivelor de învățare cu nevoile actuale ale societății, impresionând toți participanții", ne-a declarat prof. Sarchizian. 


În ceea ce privește programul școlar, acesta se desfășoară în această țară astfel: 50 minute ora, 20 de minute pauza cu o pauza de prânz de o ora. În vizita lor în Islanda, elevii constănțeni au fost extrem de impresionați de natura vulcanică cu gheizere, cascade impresionante și munții dezgoliți. Apoi, centrul istoric al capitalei Reykjavík i-a întâmpinat cu exponatele de balene din muzeu, unde specialiștii în ecologie marină au prezentat pe larg cum sunt protejate aceste mamifere, precum și o serie de comportamente specifice cetaceelor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0709 secunde