Elevii militari au primit botezul marinăresc

187
Elevii militari au primit botezul marinăresc - eleviimilitariauprimitbotezul1-1564523084.jpg

Articole de la același autor

După ce au traversat, la bordul Navei Școală "Mircea", jumătate din continent, era și timpul ca elevii militari, pretendenți la statutul de marinar militar, să facă, în cele din urmă, cunoștință cu Zeul Neptun. S-a întâmplat în Marea Ionică, unde cei 32 de elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au primit tradiționalul botez marinăresc.
De acum înainte, pentru că fiecare dintre ei a jurat, prin primirea tainei botezului marinăresc, să cinstească împărăția apelor, Zeul Neptun va veghea asupra lor să fie feriți de furtuni, uragane, cataclisme, stâncile mărilor, lăcomia rechinilor, să nu fie urmăriți de Olandezul Zburător și nici de alte stihii ale mării, să răzbească farmecelor și să nu se lase purtați de sirenele viclene către pierzanie.


Ceremonie de absolvire a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale
Pe uscat, colegii lor mai mari sărbătoresc absolvirea școlii. Astăzi, de la ora 9.00, va avea loc festivitatea de absolvire și înaintare în grad a promoției 2019 "Nicolae Bălcescu 200". Pentru prima dată în ultimul deceniu, evenimentul se va desfășura la sediul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu".


În cadrul ceremoniei, 55 de absolvenți, dintre care patru fete, vor primi primul grad din carieră, respectiv cel de Maistru militar clasa a V-a. Dintre cei 55 de absolvenți ai promoției de anul acesta, 51 vor fi încadrați în structuri ale Ministerului Apărării Naționale, respectiv în unități ale Forțelor Navale, iar patru în structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, însemnând Poliția de Frontieră.


La ceremonie sunt așteptate să participe cadre militare active sau în retragere, reprezentanți ai autorităților locale, precum și rudele și apropiații absolvenților. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5211 secunde