Elevii Liceului „George Călinescu”, activităţi la American Corner

Marţi, 16 Februarie 2021
423
Prima săptămână a semestrului al doilea al anului şcolar 2020 - 2021, s-a dovedit a fi foarte productivă pentru elevii şi profesorii de limba engleză din cadrul Liceului Teoretic „George Călinescu” din Constanţa, întrucât aceştia au participat la o serie de acţiuni online, pe platforma Zoom, organizate de biblioteca American Corner Constanţa. Activităţile au durat 90 de minute şi au fost coordonate de prof. univ. dr. Adina Ciugureanu din cadrul Facultăţii de Litere de la Universitatea „Ovidius”, Constanţa.

Miercuri, 10 februarie, elevii claselor a XI-a A, a XII-a A şi a XII-a B, împreună cu prof. dr. Iuliana Dode, prof. Camelia Dochie, prof. Cristiana Crivăţ, prof. Daniela Enache, prof. Luminiţa Dragomir şi prof. Ramona Banias, au participat la activitatea „US civil society values/Valorile societăţii civile americane”.

Prezentarea dnei prof. univ. dr. Adina Ciugureanu s-a concentrat pe Statele Unite ca fiind „a city upon a hill” - un semn al speranţei asupra lumii, pe cele mai importante valori în societatea americană, pe excepţionalismul american, pe cele patru libertăţi ale lui Norman Rockwell, dar şi pe „affirmative action” din societatea americană contemporană.

Vineri, 12 februarie, elevii clasei a X-a B, împreună cu prof. dr. Iuliana Dode şi prof. Camelia Dochie, au participat la activitatea „Fight against corruption (strategies, results)/Lupta împotriva corupţiei (strategii, rezultate)”.

De această dată, prezentarea s-a concentrat pe definirea şi clarificarea termenului „corupţie”, dar şi pe alegerile prezidenţiale americane din ultimii ani. Activitatea s-a încheiat cu discuţii legate de diferite modalităţi prin care corupţia poate fi oprită sau diminuată nu doar pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, ci şi în alte părţi ale lumii.

Atât elevii, cât şi profesorii liceului au participat activ la discuţiile din urma prezentărilor, având întrebări, curiozităţi şi comentarii legate de subiectele abordate, și, în acelaşi timp, exprimându-şi dorinţa de a participa la acţiuni similare organizate de American Corner Constanţa.Pagina a fost generata in 0.1814 secunde