Proiect Erasmus+

Elevii Liceului "Dimitrie Leonida" din Constanța, specializați în străinătate

611
Elevii Liceului

Articole de la același autor

Elevii Liceului Tehnologic "Dimitrie Leonida" din Constanța au avut șansa de a se specializa în străinătate, chiar înainte de a fi introduse restricțiile de călătorie, din cauza pandemiei. Astfel, ei și-au încheiat stagiile de pregătire în cadrul unui proiect internațional finanțat cu fonduri europene.

Este vorba despre proiectul "Competențe dobândite la standarde europene în domeniul transporturilor - șanse sporite pe piața muncii", pe care Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida" din Constanța îl derulează în anul școlar 2019-2020, în parteneriat cu mai multe unități de învățământ din Spania, Cipru și Portugalia.

"Acest proiect a constat în efectuarea a trei mobilități, la care au participat elevii din clasa a XI-a, învățământ de zi, care și-au desfășurat stagiul de pregătire practică, timp de trei săptămâni, în companii din străinătate", ne-a declarat prof. Hariclia Marinela Popescu, responsabilul de proiect Erasmus.

Astfel, în luna martie, s-a încheiat cel de-al treilea stagiu, derulat în Portugalia. Imediat la revenirea în țară, elevii participanți și cadrele didactice au stat în izolare timp de două săptămâni și, din fericire, niciunul nu s-a îmbolnăvit.

Primele două stagii au avut loc în Spania și în Cipru. La Granada, în luna decembrie, 10 elevi de clasa a XI-a au avut ocazia de a se specializa în calificarea tehnician transporturi, apoi, în Paphos, în luna februarie, alți 15 elevi au învățat pentru calificarea tehnician electrician electronist auto. Cea de-a treia mobilitate, derulată în perioada 2-20 martie, a avut loc la Barcelos. Cu acest prilej, 15 elevi au făcut un stagiu de practică în calificarea tehnician mecatronist.

"Cele trei mobilități s-au încheiat cu succes, elevii s-au declarat mulțumiți, s-au întors cu noi experiențe și competențe profesionale dobândite la standarde europene necesare adaptării la cerințele pieței muncii și la dinamica evoluției tehnologiei. În plus, elevii și-au perfecționat abilitățile de comunicare în limbile engleză și portugheză. 
Pe lângă activitățile din companiile de practică, ei au vizitat zone turistice deosebite, precum Sevilla, Cordoba, Malaga, Gibraltar, Limassol, Larnaca, Nicosia, Porto, Braga, Guimaraes, Barcelos.

De asemenea, certificatele Europass primite constituie un real avantaj atunci când vor dori să se angajeze, facilitându-le tranziția de la școală la viața activă", a mai spus prof. Hariclia Marinela Popescu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6464 secunde