Elevii Liceului "Callatis" au învățat informatică de la ciprioți

491
Elevii Liceului

Articole de la același autor

Un număr de 16 elevi de la Liceul Teoretic "Callatis" din Mangalia, însoțiți de directorul instituției, Iuliana Corina Mihalache și profesorii Vianora Avădănei și Gabriela Maria Popa s-au deplasat, de curând, în Cipru.  Aici, ei au luat parte la proiectul Erasmus+, "Analiști și programatori români formați pe piața europeană a muncii". În timpul stagiului de pregătire profesională, elevii au avut posibilitatea să lucreze șase ore pe zi într-o  firmă cipriotă, perfecționându-și și îmbogățindu-și cunoștințele din domeniul informaticii. 


În timpul liber, copiii au participat la programe culturale, având posibilitatea să cunoască istoria și cultura Ciprului, dar, în același timp, au împărtășit din tradițiile și obiceiurile românești. Un exemplu în acest sens a fost ziua de 1 Martie, când, delegația română a oferit mărțișoare, explicând semnificația și istoria acestei tradiții.


Reprezentanții instituției de învățământ au declarat că elevii constănțeni au fost apreciați și lăudați pentru seriozitatea cu care si-au îndeplinit sarcinile de lucru, pentru nivelul de cunoștințe în domeniul informaticii, dar mai ales pentru creativitatea și entuziasmul  lor. La final, ei au primit certificate de recunoaștere a experienței și a competențelor și certificate Europass Mobility. În semn de recunoaștere a valorii elevilor români, profesorii formatori le-au propus colaborări și pentru viitor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7404 secunde