Elevii din Medgidia ne învață să mâncăm sănătos

158
Elevii din Medgidia ne învață să mâncăm sănătos - liceu-1539861659.jpg

Articole de la același autor

Într-o lume a e-urilor, a aditivilor alimentari și a coloranților cancerigeni, alimentația sănătoasă reprezintă un target pentru majoritatea oamenilor. 


Prin accesul la informații, este mai ușor să verificăm ce produse consumăm, însă nu toată lumea o face. Una din cauze, probabil și cea mai frecventă, o reprezintă nivelul de trai scăzut, care nu permite unei familii obișnuite să gătească numai cu materie primă "bio", folosind astfel, produse de calitate îndoielnică, ce pot afecta grav sănătatea în timp. 


Pe lângă acest aspect, în general, oamenii tind să mănânce foarte multe grăsimi și carbohidrați, ceea ce nu le asigură necesarul zilnic de vitamine. De aceea s-a simțit, la nivel mondial, nevoia de a se organiza seminarii, mese rotunde și alte asemenea activități, ce au ca scop educarea populației cu scopul de a-și îmbunătăți obiceiurile alimentare. Așa cum obișnuiesc în fiecare an, elevii liceului Dragomir Hurmuzescu din Medgidia, nu s-au dezis nici de data aceasta și au organizat o expoziție culinară ce a avut ca tematică Asociațiile agricole – cheia alimentației pentru omenire. Aceștia au format, o piramidă a alimentelor de bază, ce conținea cereale, făinoase, legume, lactate ș.a., pentru a prezenta materia primă care trebuie folosită la prepararea hranei. 


Apoi, fiecare clasă participantă s-a întrecut în a prepara ceva cât mai nutritiv, dar și gustos, respectând principiile alimentației sănătoase. Au ieșit niște preparate apetisante, dar și reușite din punct de vedere estetic. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5931 secunde