Elevii din Medgidia învață cum să spună stop risipei alimentare
Articole de la același autor
Apel disperat al directoarei de la Oleg Danovski: "Nu vreau să cerșesc"
12 Octombrie 2018
Misterul de la Hârșova. Masa pe care a mâncat împăratul Traian, o legendă în piatră
20 Octombrie 2018
Atentat la siguranța elevilor de la Școala "Mihai Viteazul"! Gardul vechi de 50 de ani poate cădea oricând peste copii
24 Septembrie 2018
ȘCOALA 29, ÎN DOLIU! "Porțile sunt deschise pentru toți foștii elevi"
21 Septembrie 2018
"Profesorii care propun opționalele trebuie să ofere și suportul de curs pentru ele"
03 Octombrie 2018
Radiografia școlii românești. Elevii, epuizați de la prea multe teme
12 Noiembrie 2018
Școala Gimnazială "Lucian Grigorescu" din Medgidia a sărbătorit Ziua Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare prin organizarea mai multor activități, reunite sub titulatura "Alimente sigure în cantități necesare. Stop risipei alimentare!". La eveniment au luat parte elevi, cadre didactice, părinți și, bineînțeles, cadre medicale.
Directorul unității școlare, Simona Dănilă, a declarat că, pe tot parcursul lunii trecute, s-au desfășurat activități care au implicat 355 de elevi, încadrați în clasa pregătitoare "Step by Step", 16 cadre didactice, părinți, asistentul medical, medicul școlar și au avut mai multe obiective. Dintre acestea amintim conștientizarea necesității de a cultiva interesul privind problematica sănătății, cu scopul cunoașterii organismului uman și a funcțiilor sale vitale.
Apoi, în cadrul evenimentului s-au urmărit formarea și cultivarea deprinderilor de a practica un stil de viață sănătos cu scopul menținerii unei bune stări a sănătății fizice; îmbunătățirea nivelului de cunoștințe despre risipa alimentară, modalități de combatere a acesteia și măsuri esențiale pentru siguranța alimentară. În același timp, s-a avut în vedere și creșterea nivelului de conștientizare a faptului că risipa alimentară este o problemă socială majoră, industria alimentară fiind depășită de problema gestionării tonelor de deșeuri alimentare în prezent.
"În cadrul activităților, s-a urmărit prezentarea unor materiale informative despre risipa alimentară, modalitățile de combatere a acesteia și măsuri esențiale pentru siguranța alimentară. Totodată, s-au prezentat exemple concrete de formare a unor bune deprinderi pentru menținerea unei bune stări de sănătate. Utilizând ca metodă didactică de bază jocul, s-au realizat meniuri alimentare recomandate nivelului lor de vârstă, discuții despre piramida alimentară, alimentele sănătoase și cele mai puțin sănătoase. De asemenea, s-a urmărit conștientizarea modalităților de combatere și prevenire a sedentarismului, obezității, prin cultivarea deprinderilor de a practica un stil de viață sănătos cu scopul menținerii unei bune stări a sănătății fizice", a precizat cadrul didactic.
La final, copiii au realizat expoziții cu desene, prin care și-au exprimat sentimentele, raportat la ceea ce au aflat și învățat în cadrul acestor activități dedicate Zilei Naționale a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare.
Directorul unității școlare, Simona Dănilă, a declarat că, pe tot parcursul lunii trecute, s-au desfășurat activități care au implicat 355 de elevi, încadrați în clasa pregătitoare "Step by Step", 16 cadre didactice, părinți, asistentul medical, medicul școlar și au avut mai multe obiective. Dintre acestea amintim conștientizarea necesității de a cultiva interesul privind problematica sănătății, cu scopul cunoașterii organismului uman și a funcțiilor sale vitale.
Apoi, în cadrul evenimentului s-au urmărit formarea și cultivarea deprinderilor de a practica un stil de viață sănătos cu scopul menținerii unei bune stări a sănătății fizice; îmbunătățirea nivelului de cunoștințe despre risipa alimentară, modalități de combatere a acesteia și măsuri esențiale pentru siguranța alimentară. În același timp, s-a avut în vedere și creșterea nivelului de conștientizare a faptului că risipa alimentară este o problemă socială majoră, industria alimentară fiind depășită de problema gestionării tonelor de deșeuri alimentare în prezent.
"În cadrul activităților, s-a urmărit prezentarea unor materiale informative despre risipa alimentară, modalitățile de combatere a acesteia și măsuri esențiale pentru siguranța alimentară. Totodată, s-au prezentat exemple concrete de formare a unor bune deprinderi pentru menținerea unei bune stări de sănătate. Utilizând ca metodă didactică de bază jocul, s-au realizat meniuri alimentare recomandate nivelului lor de vârstă, discuții despre piramida alimentară, alimentele sănătoase și cele mai puțin sănătoase. De asemenea, s-a urmărit conștientizarea modalităților de combatere și prevenire a sedentarismului, obezității, prin cultivarea deprinderilor de a practica un stil de viață sănătos cu scopul menținerii unei bune stări a sănătății fizice", a precizat cadrul didactic.
La final, copiii au realizat expoziții cu desene, prin care și-au exprimat sentimentele, raportat la ceea ce au aflat și învățat în cadrul acestor activități dedicate Zilei Naționale a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Luni, 05 Noiembrie 2018
Luni, 08 Octombrie 2018
Miercuri, 03 Octombrie 2018
Joi, 25 Octombrie 2018
Luni, 22 Octombrie 2018
Joi, 18 Octombrie 2018
Luni, 01 Octombrie 2018
Luni, 12 Noiembrie 2018
Luni, 01 Octombrie 2018
Marţi, 25 Septembrie 2018