Elevii de la Liceul "Traian", premiați la Concursul de proiecte internaționale NASA

419
Elevii de la Liceul

Articole de la același autor

După o muncă asiduă și multe zile și nopți de studiu, a apărut și răsplata efortului! Cu trei proiecte trimise la concursul organizat de National Space Society (un proiect la clasa a VII-a, un proiect la clasa a X-a și un proiect la clasa a IX-a), Liceul Teoretic "Traian" din Constanța a obținut premiul I, cu proiectul "ECOS - Euro-Cosmo-Orbital-System". Acesta a fost coordonat de prof. Lia Enescu, clasându-se astfel pe prima poziție a podiumului mondial. 


Potrivit directorului instituției de învățământ, prof. Constantin Caracoti, elevii din clasele a IX-a și a X-a au participat la acest proiect valorificând din plin dotarea laboratorului de cercetare și documentare NASA, utilat cu aparatură de ultimă generație, prin bunăvoința unor oameni de bine care au decis să investească în performanță. 
Precizăm că acesta este al treilea an consecutiv când elevii de la Liceul Teoretic "Traian" participă cu proiecte la această competiție mondială și în care obțin premii importante. 
În 2019, competiția a avut un număr de 12.900 de participanți, împărțiți pe 2.700 de echipe din întreaga lume. În ceea ce privește proiectul tinerilor constănțeni, acesta a fost pus pe picioare după 50 de ani de la primul pas pe Lună, moment în care colectivul de elevi al Centrului de Documentare și Cercetare Spațială al liceului a conceput un proiect care facilitează colonizarea întregului sistem solar. 


Elevii implicați în proiect s-au folosit de complexul spațial ECOS, care folosește resursele satelitului jovian Europa pentru a asigura apa și combustibil pentru stația spațială de pe orbita lui Saturn, care va găzdui jumătate de milion de oameni. Adolescenții și-au imaginat că în acest complex spațial se va asigura aprovizionarea cu apă, hrană și combustibil pentru toate misiunile spațiale din sistemul solar și chiar de dincolo de acesta. 


Reprezentanții liceului spun că, în afară de echipajul navei ECOS, există o echipă formată din mulți alți elevi ai Liceului "Traian" care participă la activitățile Centrului de Documentare și Cercetare Spațială și care sunt invitați, alături de colegii lor câștigători, la conferința internațională, dedicată acestui concurs științific. Aici, cei mai buni elevi dintre cele aproape 3.000 de echipe participante vor fi premiați și felicitați de personalități marcante ale cercetării spațiale, astronauți, veterani ai misiunilor pe Lună și ai spațiului cosmic. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4312 secunde