Elevii de la Colegiul Pedagogic "Constantin Brătescu", proiect în Italia

340

Articole de la același autor

Elevii de la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" s-au deplasat, la sfârșitul lunii noiembrie, în Italia, în cadrul celei de-a cincea întâlniri a proiectului "Erasmus + On the Move in Europe", la care au participat directorul unității de învățământ, prof. Anamaria Ciobotaru, coordonatorul proiectului, prof. dr. Polixenia Popescu și elevii Briana Zaharia, Andrada Nedelcu și Sebastian Gheorghiță.

Proiectul, finanțat de Uniunea Europeană, se derulează pe o perioadă de trei ani și are ca parteneri licee din cinci țări: Olanda, Germania, Spania, Italia și Ungaria.

Prima întâlnire din cadrul proiectului, cea a coordonatorilor, a avut loc în luna decembrie a anului 2016, la Constanța.

Anul acesta, activitățile s-au derulat la liceul "Instituto Instruzione Superiore I. Newton" din Camposampiero (Italia), elevii prezentând pe parcursul săptămânii obiceiuri și tradiții specifice țării din care provin.

"Coordonați de un profesor de artă dramatică, din Spania, elevii implicați în proiect au realizat un spectacol, «Let’s Move Europe», pe care l-au prezentat în fața autorităților locale și părinților în data de 30 noiembrie.

Programul a cuprins vizite tematice în orașele Veneția, Padova și Cittadella, unde elevii și profesorii au avut activități interactive în diferite locații, de o deosebită importanță culturală (vizitarea principalelor atracții turistice, a comunităților evreiești, slave, armene, germane și a Centrului multicultural, vizitarea Universității din Padova etc). Proiectul presupune, de asemenea, realizarea unui manual care să conțină tehnici de predare și învățare a limbii materne ca limbă secundară. Următoarea vizită din cadrul proiectului va avea loc la Pecs, Ungaria", a declarat directorul Anamaria Ciobotaru. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4922 secunde